Gå til sidens hovedinnhold

Narkosjåføren sparket

Taxisjåføren som ble tatt med amfetamin på jobb i en Oslo-drosje, ble i dag sparket med umiddelbar virkning.

Etter TV 2 Nettavisens avsløring om at en 25 år gammel taxisjåfør fra Oslo Taxi ble tatt med totalt 5,2 kg amfetamin, har det i dag vært hektisk møtevirksomhet i transportselskapet. Det skapte sterke reaksjoner at mannen, som innrømmet befatning med det store narkopartiet, gikk rett tilbake på jobb etter å ha vært varetektsfengslet.

Politiet har siktet mannen for det alvorlige beslaget, og de mistenker ham for å ha distribuert narkotika på jobb. Likevel jobbet han altså fremdeles som taxisjåfør - fem måneder etter at han ble pågrepet.

På grunnlag av disse avsløringene, ble det i formiddag ble det klart at Oslo Taxi AS umiddelbart inndrar mannens tillatelse til å kjøre drosje.

- Kritikkverdig
- Flere av opplysningene som er fremkommet gjennom TV 2 Nettavisen, har ikke vært kjent for oss tidligere. Når politiet nå bekrefter innholdet i oppslagene, inndrar vi mannens kjøreseddel, sier fungerende administrende direktør i Oslo Taxi AS, Geir Seljelid.

Sjåføren og taxieieren som er mannens arbeidsgiver, ble i ettermiddag informert om vedtaket.

- Vi har hatt en prøveordning for sjåføren etter at han ble pågrepet i februar, der vi har hatt en fadderordning for 25-åringen. Målet var å få sjåføren tilbake på rett kjøl. Sett i lys av det som nå er kommet frem, ser vi at den avgjørelsen kan kritiseres. Derfor omgjør vi også vedtaket om å la ham fortsette, innrømmer Seljelid.

Tre siktet
Han lover nå at den narkosiktede mannen ikke vil bli å se bak rattet på Oslo Taxis biler.

- Det skal publikum føle seg trygge på, understreker han.

Tidligere omtalte styreleder Lars Grydeland i selskapets eierstyre narkoavsløringen som «en fillesak». Nå stiller han seg imidlertid bak driftsselskapets vedtak.

- Jeg vil ikke ha noen mening om Grydelands uttalelser, men jeg kan opplyse at styrelederen overfor oss i driftsselskapet i dag gir uttrykk for at dette er en alvorlig sak. Han mener det er korrekt å fjerne sjåføren fra våre rekker, sier Seljelid.

Politiet venter at det i løpet av sensommeren eller høsten vil bli tatt ut tiltale mot den narkosiktede mannen. En annen person er også blitt pågrepet og siktet i saken, mens en siste person fremdeles er etterlyst.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken