Gå til sidens hovedinnhold

Narkotatt med barna i baksetet

Tatt med 2,3 kilo kokain på Svinesund.

Med sine tre barn i baksetet forsøkte familiefaren å smugle 2,3 kilo kokain til Norge.

Med barna bak
30-åringen fra Albania ble derimot stanset av tollere på Svinesund, der kokainet ble funnet festet innenfor mannens bukselinning. Han var passasjer i bilen som ble kjørt av hans tyske kone på 29 år.

Med seg i bilen hadde de tre barn; en sjuåring og to på ti år.

- Kynisk
- Vi opplever fra tid til annen at smuglerne har med seg barn i kjøretøyet i et forsøk på å lure tollerne til å tro at dette er en vanlig barnefamilie som skal til Norge på ferie, sier kontorsjef Wenche Fredriksen i grensekontrollen på Svinesund ti Nettavisen. Hun sier det heldigvis ikke er veldig ofte barn er involvert.

- Det er utrolig kynisk å bruke barn for å prøve å unnslippe kontroll.

Ordinær kontroll
Bilen ble tatt ut til grundigere kontroll av tollere på Svinesund om ettermiddagen 29. august.

- Det var en ordinær tollkontroll, der vi stoppet bilen og hadde en samtale med personene. Ut fra den så ønsket man å ta en nærmere kontroll av bilen i garasjen, sier Fredriksen.

Tollerne fant da to pakker med narkotika som mannen hadde festet på kroppen. Til sammen dreier det seg om 2,3 kilo kokain.

Barnevernet
De tre barna ble tatt hånd om av barnevernet og deretter sendt hjem til familie i Tyskland. Foreldrene ble overlevert til politiet i Østfold og sitter fengslet i påvente av at saken skal komme opp.

Faren skal ha forklart at han var kurer og skulle få betalt to tusen euro for smuglingen.

Kommentarer til denne saken