Skogbrannene i Victoria har nå krevd flere menneskeliv enn «Askeonsdag» i 1983, da 47 personer i Victoria mistet livet. Brannene den gang rammet både Victoria og New South Wales, og totalt 75 personer omkom i begge stater.

93 døde
Myndighetene fortsetter den grusomme letingen etter lik. Om lag 750 hjem er så langt ødelagt – 500 av dem i King Lake-området. Her har mer enn 120.000 hektar blitt svidd av og minst 12 personer har omkommet, melder Sydney Morning Herald.

Politiet i staten Victoria bekrefter at 93 personer er døde, men dødstallene er forventet å stige.

- Mange gode mennesker er døde
Statsminister Kevin Rudd har kunngjort at det vil bli gitt penger til krisehjelp til Victoria.

- Helvete i alt sitt sinne har besøkt oss ... Mange gode mennesker er døde, sier Rudd.

Hele byer har blitt ødelagt, og tusenvis har mistet hjemmet sitt.

Ekstremvær
Politiet opplyser at de ikke kjenner til alderen til de omkomne, men at de regner med at det er barn blant de døde. De mistenker også at noen av brannene er påsatt.

- Vi ber til Gud om at ingen flere liv går tapt de neste dagene, sier førsteminister i Victoria, John Brumby, på en pressekonferansen i Kilmore, nord for Melbourne.

De siste dager har vært preget av ekstremvær i Australia, med maksimaltemperaturer opp mot 46 grader celcius. Sterk vind har også ført til at brannene har spredd seg med en voldsom hastighet, noen steder helt opp mot 100 kilometer i timen.

1530