Gå til sidens hovedinnhold

Nærmere sammenslåing av Agder-fylkene

En sammenslåing av Agder-fylkene er kommet et langt skritt nærmere etter at ordførerne i Arendal og Kristiansand er blitt enige om fordelingen av oppgaver.

Det skriver Fædrelandsvennen.

De to ordførerne har ifølge avisen på få måneder greid å legge tiår med krangel bak seg og innledet et konstruktivt samarbeid. Nå er det enighet om at Arendal bør få fylkesadministrasjonen mens Kristiansand får fylkesmannen i et sammenslått fylke.

- Vi må ta litt forbehold. Vi må ha visse forsikringer om hvordan det nye politiske systemet for fylkene blir. Vi går i retning regioner, og vi må vite at det vi ønsker på Agder faktisk kan gjennomføres, sier ordfører Torill Rolstad Larsen (Ap) i Arendal.

Til sammen 669 arbeidsplasser berøres av en fylkesfusjon, omtrent halvparten i hvert fylke.

Fylkesordfører Oddvar Skaiaa i Aust-Agder er meget fornøyd med at de to hovedbyene på Sørlandet nå arbeider så godt sammen. Skaiaa leder styringsgruppen for fylkessammenslåing:

- Jeg vil ikke forskuttere løsninger, men det er gledelig at byene nå er så samkjørte. Styringsgruppen skal gjøre endelige anbefalinger, men vi vil jo lytte nøye til hva byene sier. Jeg opplever at hele fylkesdebatten er totalt snudd på hodet på ett år. Motstanden mot ett fylke er i ferd med å forsvinne helt, sier Skaiaa.

(©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien