Gå til sidens hovedinnhold

«Narve» sinker Snøhvit

Utbyggingen av gasskraftanlegget Snøhvit på Melkøya skjer med redusert bemanning i stormværet.

- Det er et alvorlig vær her nå. Det er sikkert 40 effektive minusgrader og kraftige vindkast, sier informasjonsleder Sverre Kojedal ved Snøhvit-anlegget til TV 2 Nettavisen.

Tirsdag flagret en del av taket av en rigg. Ifølge Kojedal er det ingen større skader å snakke om.

- Fordi det var den riggen som ligger ytterst, ga det ingen større problemer. Det som fløy av, fløy ut i havet, og det er ikke snakk om skader av økonomisk betydning, forteller Kojedal.

Personalsikkerhet settes høyt
Informasjonslederen understreker at situasjonen ikke er dramatisk for de ansatte - ennå.

- Men dog, det vi er mest bekymra for er brakkeriggen der folket bor. Der har vi i natt hatt 1600 mann boende. De er stort sett på jobb nå, men dersom været står på får vi gjøre det samme som vi gjorde i går: Flytte folk over til andre rigger, sier Kojedal.

For å lette trykket på eventuell omorganisering eller flytting i tilfelle vedvarende stormforhold, er bemanningen midlertidig redusert.

- Vi har stoppet de som var mobilisert til å jobbe her for en fjorten dagers periode, og sender hjem dem de skulle erstatte, får TV 2 Nettavisen opplyst.

Tiltak vurderes fortløpende
Ytterligere tiltak er innført, og en egen beredskapsorganisasjon vuderer situasjonen fortløpende.

- Vi har sagt at fotmarsj mellom de forskjellige arbeidsstedene, mellom kontorrigger og der folk bor, skal reduseres til et minimum. Bussene går fortsatt, men de velger en litt alternativ trasé for å unngå de veiene som er minst værbelastet, sier Kojedal.

Reduserer bemanningen
Kojedal forteller at de reduserer bemanningen med 150 arbeidere per døgn som en følge av stormen, men at det fortsatt vil være nærmere 2000 arbeider i sving.

- Vi har stoppet all utendørsarbeid, men alt beskyttet arbeid fortsetter inni hus som vi har bygget. De som jobber innendørs fortsetter å jobbe innendørs, sier han.

Kojedal sier det er en alvorlig værsituasjon, men at det ikke er noe dramatikk. Likevel tar forhåndsregler.

- Vi vil ikke at folk skal være utendørs. Det er jo fare for at de blir truffet av løse gjenstander, sier Kojedal.

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre

Kommentarer til denne saken