Gå til sidens hovedinnhold

Nathan får bli i Norge inntil videre

Bergen (NTB): Seks år gamle Nathan Eshete og hans familie får sin sak behandlet på nytt av Utlendingsnemda. Dermed får den etiopiske familien bli i Norge inntil videre.

- Nathan og hans familie kan oppholde seg lovlig i Norge til saken er vurdert på ny, men det må ikke tolkes som noe signal om hva som da vil bli resultatet, sier informasjonssjef Bjørn Lyster i Utlendingsnemnda (UNE) til NTB.

Familien har ved hjelp av NOAS sendt en anmodning om at UNEs opprinnelige vurdering blir omgjort, noe regelverket åpner for.

- Alle omgjøringsanmodninger blir besvart. Det er en ordinær del av saksbehandlingen, sier Lyster. Han understreker at UNEs beslutning ikke må tolkes som et signal om utsatt iverksetting i andre saker som omhandler etiopiske barn.

- Det er individuell behandling av hver enkelt sak. Men det har kommet flere omgjøringsanmodninger enn hva som er vanlig, sier han.

Hittil har ikke Norge hatt mulighet til å returnere familier til Etiopia, men dette endrer seg på torsdag når en ny utleveringsavtale trer i kraft. På Torgallmenningen i Bergen onsdag var det tillyst en demonstrasjon til støtte for Nathans familie og andre i tilsvarende situasjon. (©NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen