Vulkanutbrudd på Island, jordskjelv i Chile og på Haiti. 2010 har så langt vært et dramatisk år.

Flere og flere tror at vi nærmer oss dommedag.

- Det finnes vulkaner i verden som er betydelig større enn den på Island. Får man utbrudd fra disse vulkanene vil det få alvorlige konsekvenser for menneskers levevilkår, sier biskop Halvor Nordhaug til Bergensavisen.

DOMMEDAG: Han synes det ikke er unaturlig at noen frykter dommedag i disse tider.

- De som vil spekulere i dommedag har alltid nok å gjøre. Jesus snakker om dommedag i Bibelen. Poenget er at vi aldri vet når denne dagen kommer.

- Derfor er det naturlig at dette dukker opp ved hendelser som påminner oss om at mennesker er sårbare, sier biskopen.

PÅMINNELSE: Nordhaug tror ikke selv at vi nærmer oss jordens undergang. Likevel mener han at dette kan være en god påminnelse på hvor sårbart livet er.

- La ikke hjertet bli grepet av angst. Slike hendelser viser at det er mye vi mennesker ikke kan kontrollere. Dette viser at vi må leve hver dag som om den kunne vært den siste, sier Nordhaug.

Han mener at folk må konsentrere seg om ting man kan gjøre noe med.

- Vulkanutbrudd og jordskjelv kan ikke vi mennesker gjøre noe med. Klimaforandringene derimot, kan vi begrense. Dette må vi fokusere på, sier Nordhaug.

BEKYMRET: Men selv om vulkanutbruddet på Island har satt en støkk i mange mennesker, har ikke Nordhaug blitt nedringt av personer som frykter dommedag.

- Folk bekymrer seg nok mest for at flyene ikke går. Jeg tror ikke vi nærmer oss verdens undergang, sier Nordhaug som var på plass på Fredrikstad stadion i går.

- Jeg bekymrer meg nok mer for hvordan det vil gå med Fredrikstad mot Mjøndalen, ler Fredrikstad-supporteren og biskopen.