Gå til sidens hovedinnhold

Navarsete i skammekroken

Stortingspresidenten ba Liv Signe Navarsete oppføre seg ordentlig i Stortinget onsdag.

(STORTINGET): Det var under Stortingets spørretime at stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap) gikk til det svært sjeldne skrittet å refse samferdselsministeren.

Årsaken var at Navarsete brukte ordet «tåpelig» da hun svarte Øyvind Halleraker (H) på et spørsmål om bevilgninger til veisektoren.

- Dere holder fram en tåpelig målestokk for hvordan en måler aktivitet, sa Navarsete om Høyre.

269124

Statsråden ble ikke klubbet ned der og da, men noen minutter senere tok Jagland ordet.

- Det er blitt tatt opp at samferdselsministeren i et innlegg brukte ordet «tåpelig» om en av representantenes resonnementer. Jeg mente å høre at hun sa «dårlig», men det kan skyldes at min hørsel var dårlig. Hvis uttrykket var «tåpelig» er det langt utover parlamentarisk språkbruk, sa Jagland.

Navarsete ba ikke om unnskyldning for språkbruken, men hun var klart mindre offensiv i resten av spørretimen.

Trine Skei Grande (V) sørget for å strø salt i såret da hun fikk ordet til sist i den muntlige spørretimen, der statsrådene som møter i Stortinget får spørsmål som ikke er varslet på forhånd.

- Det er utrolig at Navarsete viser manglende respekt for nasjonalforsamlingen, men jeg har forståelse for at en statsråd kan ha en dårlig dag. Derfor har jeg valgt å stille spørsmål til fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys i stedet, sa Grande.

På parlamentarisk språk er det et skikkelig spark, selv om en ikke bruker ordet «tåpelig» direkte. Først etter spørretimen kom en unnskyldning, med store forbehold.

- Hvis jeg har sagt tåpelig, som jeg ikke kan huske at jeg har sagt, vil jeg be om unnskyldning. Jeg regner saken, som uansett var en bagatell, som ute av verden, sa hun til TV2.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken