Gå til sidens hovedinnhold

Navn offentliggjort på de døde etter båtulykken

Politiet har offentliggjort navnene på de to som omkom i båtulykken i Røyken lørdag kveld.

Det var 22 år gamle Julia S. Fernmo Morris fra Røyken og 33 år gamle Tommy Olafsson fra Hurum som omkom i båtulykken ved Skogsborg i Røyken lørdag kveld.

De to omkom da båten de satt i kolliderte med en brygge. Det var til sammen fire personer i den 20 fots store båten. Båten gikk på grunn etter å ha truffet en brygge utenfor Killingholmen på Skogsborg-siden av sundet ved 22-tiden lørdag kveld.

Siktet for uaktsomt drap
En mann i 30-årene som også var passasjer i båten ligger på Ullevål sykehus.

Han ble operert søndag, og vil bli overført til Sykehuset Buskerud i løpet av et par dager. Han er avhørt av politiet.

Båtføreren ble lettere skadet i ulykken. Han er løslatt etter avhør og er siktet for uaktsomt drap.

Ifølge vitneopplysninger kom båten i forholdsvis stor fart og traff brygga. De som var om bord, falt i vannet. En ble funnet omkommet i vannkanten nokså umiddelbart, og en person som var skadd, ble kjørt til sykehus.

Da politiet først kom til ulykkesstedet, var den 22 år gamle kvinnen savnet. Hun ble senere på natten funnet omkommet av dykkere, flere hundre meter fra ulykkesstedet.

Følger et mønster
- Dette er den tragiske konsekvensen av fartsutviklingen på sjøen. Ulykken i Røyken følger mønsteret vi har sett og advart mot de siste årene, sier Ingvar Johnsen i Redningsselskapet.

- Fart, mørke og trange farvann er en livsfarlig kombinasjon. Det viser seg at den utsatte gruppen i disse stygge ulykkene, er lokalkjente. Hvis opplysningene om stedet der ulykken skjedde, er det høyst sannsynlig fem-knops fartsbegrensning i området, sier Ingvar Johnsen.

Redningsselskapet har reagert på at det ikke er like fartsgrenser langs hele kysten. Dette er en lokal sak, og det er svært vanskelig for båtfolket å vite hva man har å forholde seg til. Paradoksalt nok har man vært flinke med opplysningsarbeidet i Røyken, og satt opp tydelige skilt om dette i båthavnene i området.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren