Gå til sidens hovedinnhold

- Navnene er større enn spillerne

Mini tror ikke savnet av Steffen Iversen og Rade Prica blir veldig stort for Rosenborg.

Torsdag kveld møter Rosenborg sveitsiske Servette til den første av to kvalifiseringskamper i Europaligaens tredje runde.

Det første oppgjøret spilles på Stade de Geneve i Sveits. I den kampen er ikke Rosenborg favoritter, skal vi tro tidligere Rosenborg-spiller og fotballekspert Mini Jakobsen.

Han mener at Servette ikke er en motstander RBK bør slå over to kamper.

- Ingen enkel oppgave
- Nei, det er det ikke. De må slå dem over to oppgjør for å gå videre, men med det mannskapet Rosenborg har nå er det ingen ting som tilsier at de skal få en enkel oppgave med å ta seg videre, forteller Jakobsen til Nettavisen.

- Det var det da de møtte Ordabasy i forrige runde. Det er et lag fra Kazakhstan, som man skal slå.

- Navnene er større enn spillerne
Når trønderne entrer gressmatta i Sveits er det med visshet om at angrepsspillerne Rade Price og Steffen Iversen er igjen i Trondheim. Prica må stå over kampen på grunn av karantene, mens Iversen sliter med en skade i akillesen.

Det tror ikke Mini blir Rosenborgs største problem.

- Akkurat for tiden er navnene større enn spillerne. Ingen av dem har prestert hittil i sesongen, og de bøtter ikke akkurat inn mål. Selvfølgelig skulle jeg gjerne sett at Rade var med, fordi han alltid er målfarlig. Det er ikke John Chibuike. Det største problemet er at vi dessverre ikke har noen målfarlige spillere å sette inn, sier Mini.

- Må gå ut og gi dem et problem
Mini er klar på at det viktigste for Rosenborg i kveldens kamp er å score, slik at de har bortemål med seg hjem til Lerkendal.

Det å gå ut å score mål blir den viktigste oppgaven. Hvis man scorer et mål har man kommet fryktelig langt. Det er bedre med 1-1, enn 0-0 i denne kampen.

Den tidligere RBK-spilleren er også klar på hva kveldens elleve utvalgte må gjøre ute på banen.

- Da vi hadde Nils Arne Eggen som trener fortalte han at vi måtte gå ut og gi dem et problem. Vi måtte ut å presse dem. Det samme gjelder for dagens lag, de må ikke bli feige, sier han.

Servette har hatt en elendig start på årets sesong og står bokført med tre strake tap på seriens tre første kamper. Forrige seriekamp mot Lausanne tapte de hele 5-1 på bortebane.

Henriksen som spiss
Under onsdagens RBK-trening i Servette ble Markus Henriksen drillet som hengende spiss. Mye tilsier at han også vil få den posisjonen under europaligakampen torsdg kveld.

Det synes Mini er et dumt valg.

Jeg ville mye heller hatt Daniel Fredheim Holm i den posisjonen. Marcus er en spiller som kan løpe mye mellom de to sekstenmeterne.

Økonomisk rot
Alt har ikke vært like rosenrødt for Rosenborgs motstander de siste årene.

I 2005 gikk moderselskapet bak Servette konkurs og førte til at a-laget ble lagt ned, mens navnrettighetene gikk til klubbens ungdomslag. Dette gjorde at klubben fikk starte på nytt to divisjoner under (1. Liga), men etter 2010/2011-sesongen var Servette FC igjen tilbake i landets øverste divisjon.

Nettavisen følger alle Europa League-kampene i vårt LIVE-senter.

Kommentarer til denne saken