Gå til sidens hovedinnhold

Nazispøk i OL-magasin

Kommenterte tysk fotballtap: «Man tenker bare Hitler, Hitler, Hitler».

I Olssons studio på SVT1 spøkte programleder Rickard Olsson i går med at det var vanskelig å synes synd på tyskerne når de taper på idrettsbanen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Vanskelig å synes synd på
– Det er noe med Hitler og Tyskland som fortsatt gjør at det er vanskelig å synes synd på dem når de får juling på fotballbanen. Man tenker bare Hitler, Hitler, Hitler, Hitler, Hitler, sa Olsson i sitt OL-magasin i går kveld.

Kommentaren falt etter at Brasils damelag i fotball beseiret Tyskland 4-1 i semifinalen i OL.

- Ikke nødvendigvis noe å være stolt av
Nå har kritikerne kommet på banen og Olsson får kritikk for å skylde på dagens tyskere for nazistenes herjinger for 63 år siden.

- Jeg tilhører en generasjon som er blitt så innprentet med Hitlers ondskap at har blitt som en arvesynd. Det finnes der i bakhodet, på samme måte som mange har vanskelig med å heie på Russland, selv om de er gode i ishockey. Det tror jeg er en følelse mange kan kjenne igjen. Men det er ikke nødvendigvis en følelse man skal være stolt av, sier Olsson til Aftonbladet når han blir konfrontert med kritikken.

Han sier han forstår at noen kan bli såret av utspillet.

- Ja, men på samme måte skal de også forstå at de har såret andre og at det sitter igjen. Det handler vel om gjensidig forståelse, sier Olsson til Aftonbladet.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken