(SIDE2:) Selv de britiske tabloidene, som ikke er kjent for å holde tilbake på ordbruken, betegner mandagens dag i rettssalen som en helt «ekstraordinær affære».

Så ørene falt av
Mohammed al-Fayed lot karateristikkene hagle så ørene til tilskuerne nesten falt av.

Det var i forbindelse med al-Fayeds konspirasjonsteorier rundt Diana og sønnen Dodis død at han tok bladet fra munnen.

- I dag kan jeg fortelle akkurat hva jeg føler, sa han til pressen før han gikk inn i salen.

Ikke bare sammenliknet han den britiske kongelige familien med familien til Dracula .

Han omtalte også prins Philip som en nazististisk rasist og sa at han aldri tolererte hans sønn Dodi fordi han var født med krøllete hår og olivenhud.

Dette med nazist kommer fra prins Philips slektskap med tysk adel. Al-Fayed foreslo at prinsen burde reise hjem «dit han kom fra».

Mohammed al-Fayed, som insisterer på at den kongelige familien, og spesielt dronning Elizabeths ektemann, står bak Dianas død, sa også at prins Charles konspirerte med sin «Dracula-familie» slik at han kunne gifte seg med «krokodillen» Camilla.

- Jeg er ikke gal, sa han til The Daily Mail som skriver at Harrods-eieren brakte en slags ufrivillig humor til høringen.

Sto på god fot
Al-Fayed stoppet forøvrig ikke der. Han kalte en tidligere forlovede av sin avdøde sønn for «en hore». Mente at en av advokatene som forhørte ham snakket «ut av rævva» og påsto at kirurgen Hasnat Khan, som er blitt omtalt som Dianas virkelige store kjærlighet etter Charles, bare var en fyr som «levde i en kommunal bolig».

Al-Fayed sa han sto på god fot med den kongelige familie før sønnen hans døde i tunnellen i Paris. Han satt ved siden av dronningen av hestestevner og prins Philip var til og med på middag «med alle sine nazityske slektninger».

Han fikk imidlertid hard motbør av advokatene i saken.

- Du har ikke tillatt denne kvinnen (Diana journ anm) verdighet i døden, har du vel, al-Fayed, sa Ian Burnett som presenterer rettsmedisineren i høringen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!