Gå til sidens hovedinnhold

- Nederland eller Argentina ryker

Serbias trener, Ilija Petkovic, er sikker på at Argentina eller Nederland ryker ut av VM i gruppespillet.

Det er kanskje ikke så rart at han tror det. Serbia spiller jo i gruppe med de to, samt Elfenbenskysten i VM. Men det som er verdt å merke seg; Serbias trener er ikke bare en trener med altfor mye selvtillit, han har også et strålende lag. Derfor bør ingen bli spesielt overrasket om spådommen slår til.

Serbia har spilt 14 VM- og EM-kvalifiseringskamper under Petkovic. De har aldri tapt. De henviste Spania til 2. plass i VM-kvalifiseringsgruppa si. Uten å tape for dem.

- Vi reiser ikke bare til Tyskland for å spille tre kamper, ta noen bilder og så dra hjem igjen, sier treneren til World Soccer.

- I hver gruppe er det noen favoritter, men noen av dem vil bli slått ut. I vår gruppe vil enten Argentina eller Nederland ryke ut, legger han selvsikkert til.

Se her for Serbias tropp og kampoppsett i VM.

Enorm selvtillit
Selvtilliten har han tatt med seg fra sine egne dager som aktiv. Da han var 22 år gammel ble han tatt ut i Jugoslavias tropp til EM i Frankrike. Og det uten at han hadde spilt en eneste landskamp.

Dagen før kvartfinalen mot arrangørlandet fikk han vite at han skulle debutere.

- Det er ikke noe å bekymre seg for. Jeg kommer til å score to mål, skal han ha sagt til treneren da han fikk vite om uttaket.

Treneren likte ikke akkurat svaret fra debutanten, men 24 timer senere hadde Ilija Petkovic scoret to mål, og blitt kåret til banens beste i 5-1-seieren.

Tre stjerner
De serbiske nøkkelspillerne er Manchester Uniteds Nemanja Vidic, Inters Dejan Stankovic og Atletico Madrids Mateja Kezman. I tillegg til 202 centimeter høye Nikola Zigic (spiss). Forskjellen fra tidligere årganger fra Jugoslavia er imidlertid tydelig. Tidligere var det individualistene som herjet for Serbia. Spillere som Predrag Mijatovic, Dragan Stojkovic, Dejan Savicevic, Sinisa Mihajlovic og Vladimir Jugovic var helt avgjørende for suksessen da.

Nå er det laget som er avgjørende.

Og får Serbia en god start mot Nederland 11. juni, så kan de fort bli dette VMs store overraskelseslag.

- Jeg er ingen spåmann, men det er lag i VM som kan overraske like mye som Hellas gjorde det under EM sist, sier Petkovic.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken