Gå til sidens hovedinnhold

Nedturene fortsetter for United

Sunderland til ligacupfinale etter utrolig cupdrama.

MAN. UNITED - SUNDERLAND 2-1 e.o.
3-3 sammenlagt, Sunderland videre etter 1-2 på straffer

Sunderland er sensasjonelt klar for ligacupfinale på Wembley mot Manchester City.

Finaleplassen ble sikret etter en dramatisk andre semifinale, som trolig mangler sidestykke. I kampens siste sekunder fikk vi en gigantisk keepertabbe, to mål, straffesparkkonkurranse og avansement for underdogen.

- Vi spilte ikke godt nok. Sjansen til å avgjøre hadde vi, men vi klarte det ikke. Sunderland spilte godt og fortjener ros. Vi så ut til å klare det helt til siste minutt, oppsummerte en skuffet United-manager David Moyes, gjengitt av BBC.

- Jeg føler med fansen. Det har vært en vanskelig sesong. Gutta var helt utrolige, og du vet aldri hva som skjer i cupene. Jeg ser fram til å være underdog på Wembley, sa Sunderland-manager Gus Poyet etter den heseblesende kampen.

Hjerter i halsen
Helt på slutten av ekstraomgangene tok det av i Manchester. Vertene hadde ledet 1-0 siden det 37. spilleminuttet, og ville gå videre på bortemål om det sto seg.

Den tidligere United-spilleren Phil Bardsley sendte først et uhyre farlig innlegg på tvers av femmeteren. Ingen av lagkameratene maktet å få en tå på ballen.

Men gjestenes venstreback ga seg ikke med det. 119 minutter var spilt da Bardsley sendte av gårde en lompe mot Uniteds mål. David De Gea gikk ned på kne og, til hele Old Traffords forskrekkelse, fomlet spanjolen ballen i mål.

Der og da hadde vertene én eneste sjanse til å redde straffespark. Og ganske riktig. Først da klarte Moyes' menn å produsere et nytt mål. Javier Hernández dukket opp på fem meter, og styrte ballen i nettet via overliggeren.

Straffesparkene var et eget kapittel. En rekke spillere bommet. Welbeck, Januzaj, Phil Jones og til slutt Rafael for United.

(artikkelen fortsetter under bildet)

David de Gea gjorde sitt beste for å rette opp kjempetabben, og reddet forsøk både fra Steven Fletcher og Adam Johnson. I tillegg skjøt Craig Gardner svakt over målet.

Men Sunderland klarte å sette to baller i nettet. Marcos Alonso, Ki Sung-Yeung klarte brasene, og det holdt.

Tok føringen
Jonny Evans sendte United oppskriftsmessig foran med en heading sju minutter før før pausen. En perfekt stuss fra Danny Welbeck satte Evans opp i en ypperlig posisjon.

Like før hadde Darren Fletcher truffet aluminiumen etter et utsøkt innlegg fra Shinji Kagawa.

Men David Moyes' mannskap måtte ha en scoring til for å sikre seg finalebilletten.

Sunderland ville naturlig nok ikke gi seg, og ville selv ta seg til kampen om trofeet med om de fant veien til mål.

Fabio Borini hadde en fin mulighet i første omgang, mens både Adam Johnson og Borini var farlig nær den uhyre gjeve utligningen sent i den andre ordinære omgangen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Gyllen frisparksjanse
På overtid av overtiden fikk United sin kanskje aller største sjanse til å avgjøre før ekstraomgangene.

Adnan Januzaj fikk oppgaven med å prikkskyte inn et frispark, forårsaket av den mangeårige Manchester United-spilleren John O'Shea. Iren er nå for øvrig kaptein på Sunderlands lag.

Belgiske Januzaj så ut til å treffe godt med plasseringen, men skuddet manglet kraft. Det gå Vito Mannone tid til å plukke ned ballen med et tigersprang opp mot det venstre krysset av målet han voktet.

Denne kampen representerte etter manges skjønn Manchester Uniteds siste sjanse til å vinne en tittel denne sesongen. De fleste regner de røde djevlenes mulighet til å forsvare seriegullet som tapt.

United er dog fortsatt med i Champions League, men spillet klubben har vist så langt i sesongen, gjør at mange har avskrevet vinnersjansene også der.

Sløste i angrep
Den seiersvante klubben tapte borteoppgjøret mot Sunderland med 1-2. Likevel stilte manager David Moyes med et noe B-preget lag.

Patrice Evra og Phil Jones var blant spillerne som ble plassert på innbytterbenken fra start, til fordel for menn som Alexander Büttner og Darren Fletcher.

I første ekstraomgang var hjemmelaget nærmest å sette spikeren i kista til motstanderen. Javier Hernández satte imidlertid ballen utenfor fra god posisjon da han var relativt upresset.

Da hadde lagene byttet side for siste gang, var det Januzaj som fikk første store mulighet. Unggutten hadde spillere med seg, både til høyre og venstre mot to ryggende Sunderland-forsvarere.

Han skjøt selv, rett på keeper. Historien om de påfølgende målene og straffene er allerede fortalt.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken