Gå til sidens hovedinnhold

Negativ til nasjonale prøver

Alle Steinerskolene i Norge har fått fritak fra å gjennomføre de nasjonale prøvene i matematikk, lesing og engelsk. – Denne prøveformen fører til at undervisningen spisses mot prøvene, mener Dag Horntvedt.

33 Steinerskoler i Norge har fått dispensasjon fra gjennomføring av de nasjonale prøvene både i fjor og i inneværende skoleår.

- Årsaken til det er at vi har vår egen godkjente fagplan. Vi mener de nasjonale prøvene blir et fremmedelement i den undervisningsformen vi legger opp til. Steinerskolene har fått dispensasjon til og med inneværende skoleår, så får vi se om dette blir gjort permanent, forteller forbundssekretær i Forbundet Steinerskolen i Norge, Dag Horntvedt.

Spisset undervisning
- Vi har mange motforestillinger mot de nasjonale prøvene, og disse er ganske samstemte med de innvendinger som lærerne har. Etter vår mening er en av følgene av disse nasjonale prøvene at undervisningen blir spesialisert og spisses mot prøvene. Dette skjer på bekostning av andre elementer i skolen som vi legger vekt på, for eksempel sosial utvikling, mener Horntvedt.

Han legger til at Steinerskolene kontinuerlig jobber med kvalitetsutvikling som skal sikre nivået på undervisningen.

- Det er mange måter å gjøre det på. Vi mener måten departementet velger å gjøre det på, er feil, sier Dag Horntvedt.

Lurer du på hvordan din skole gjorde det på de nasjonale prøvene? Sjekk din skole her.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken