Tidligere presidentkandidat John McCain nekter å kommentere om han vil gi sin støtte til Sarah Palin dersom hun vil stille som presidentkandidat for Republikanerne i 2012.

- Det kan jeg ikke si noe om. Vi har noen andre fantastiske guvernører. Jeg tror vi kommer til å se at guvernørene kommer til å påta seg en større lederrolle i Det republikanske partiet, svarte McCain i et intervju med ABC da han ble spurt om Palin kunne regne med hans støtte.

McCain nevnte blant annet guvernørene Tim Pawlenty og Jon Huntsman som sterke kandidater, melder CNN.

Hardt presset
Den tidligere presidentkandidaten ble hardt presset av intervjueren på hvorfor han ikke kunne gå god for kvinnen han hadde valgt til visepresidentkandidat.

- Ikke tvil på min beundring og respekt for henne og mitt syn på hennes levedyktighet. Men på dette tidspunktet er liket mitt fortsatt varmt, sa han.

Alaska-guvernør Sarah Palin ble verdenskjent da McCain utnevnte henne som Republikanernes visepresidentkandidat i august i sommer. Palin har fått mye kritikk for å være fersk og uerfaren, og mange kritiske røster hevder at hun spolerte McCains sjanser til å vinne presidentvalget.

Likevel er det mange i partiet som ønsker å se henne som presidentkandidat i 2012, og Palin har flere ganger antydet at hun vil stille.

Forsvarte Obama
McCain gikk også ut og forsvarte sin tidligere rival Barack Obama, og mente at republikanerne gikk for langt i kritikken vedrørende Obamas tilknytning til guvernør Rod Blagojevich.

Illinois-guvernør Blagojevich ble arrestert forrige tirsdag og er siktet for å ha forsøkt å bytte Obamas plass i Senatet mot valgkamppenger samt andre godtgjørelser.

Republikanernes nasjonalkomité har insinuert at Obama har hatt et tettere bånd til guvernøren enn det han selv har gitt uttrykk for.

- Med all respekt til Republikanernes nasjonalkomité, så mener jeg at på det nåværende tidspunktet så må vi jobbe sammen på en konstruktiv måte. Ikke bare når det gjelder denne saken, men også med økonomien, stimulipakken og nødvendige reformer, sa han.

- Jeg sitter ikke på alle detaljene når det gjelder forholdet mellom påtroppende president Obamas valgkampanje og hans folk og guvernøren i Illinois. Men jeg er overbevist om at all informasjonen vil bli tilgjengelig, sa McCain.