Gå til sidens hovedinnhold

Nekter for Nokas-ranet

Innsidemannen i Nokas-saken nekter for deltakelse i Nokas-ranet, men erkjenner å ha gitt informasjon til David Toska.

Mandag møtte mannen i Stavanger tingrett tiltalt for medvirkning til Nokas-ranet. Det nekter han for.

- Jeg nekter straffskyld, men kan erkjenne forsøk på grovt tyveri, sa mannen i Stavanger tingrett.

Mannen erkjente imidlertid utroskap mot sin tidligere arbeidsgiver G4S og Nokas ved å ha gitt hemmelig informasjon til David Toska.

27-åringen fra Stavanger jobbet i vaktselskapet Falck (nå G4S) før Nokas ranet 4. april 2004. Han var en venn av Nokas-dømte Thomas Ingebrigtsen, og jobbet med å kjøre pengetransport blant annet på Nokas i Stavanger sentrum.

Før ranet 5. april 2004 ga 27-åringen viktig informasjon om Nokas sine rutiner til David Toska. 27-åringen trodde at informasjonen skulle brukes til et grovt tyveri. Derfor har han nektet straffskyld for medvirkning til dødsranet.

- Han forsøkte å medvirke til det han mente var et grovt tyveri, så ble det ikke et grovt tyveri. Det ble et grovt ran, sier 27-åringens forsvarer, Anne Kroken.

- Det blir galt å dømme han for medvirkning til Nokas-ranet. Det ranet var ikke planlagt da han ga informasjon, sier Kroken videre.

Lenge var innsidemannens rolle en godt bevart hemmelighet. Hans venn Thomas Ingebrigtsen, som har samarbeidet med politiet i Nokas-saken, holdt 27-åringen utenfor i sine forklaringer til politiet.

Sannheten kom for en dag da David Toska selv fortalte om innsidemannen i Gulating lagmannsrett. Toska vil selv vitne i saken senere.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien