Gå til sidens hovedinnhold

Nektes å flagge på hytta

Hytteeier Geir Støylen på Tromøy vil flagge på hytta si. Det får han ikke lov til.

Reguleringsplanen på hyttefeltet på Tromøy i Arendal kommune forbyr flaggstenger. Det synes hytteeier Geir Støylen er for galt. Han vil gjerne ha muligheten til å flagge fra en ordentlig flaggstang - også når han er på hytta. Men rådmannen sier nei og tillater bare balkongflagg. Nå kan flaggsaken havne på Fylkesmannens bord, skriver Agderposten.

- Jeg ønsker som norsk statsborger å heise vårt stolte flagg og kan ikke forstå at det skal være skjemmende, sier Støylen til avisa.

Han peker på at eldre hytter og helårsboliger i området har flaggstang og mener seg forskjellsbehandlet av rådmannens flaggnekt.

Neste uke får politikerne i driftsstyret i Arendal saken på bordet. Forbudet mot flaggstenger i hyttefeltet er begrunnet med estetiske forhold og et ønske om at hyttene ikke skal bli for godt synlig. Den aktuelle eiendommen ligger 60 meter fra sjøen og på en høyde. Kommunens saksbehandler skriver i sin utredning at det må «særlige grunner» til for å dispensere fra flaggstangforbudet i reguleringsplanen. Noen slike grunner kan han ikke se, ifølge Agderposten.

Følger politikerne rådmannens anbefaling akter Støylen å klage til Fylkesmannen, skriver avisa.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen