Gå til sidens hovedinnhold

Nektet å bruke muslimsk megler

- Holder ikke mål å diskriminere slik, sier Norges Eiendomsmeglerforbund.

Likestillings- og diskrimineringsnemnda ga onsdag fullt medhold til Eie Eiendomsmegling.

LES OGSÅ:Kvinnereir åpent for menn

På vegne av meglerhuset hadde Norges Eiendomsmeglerforbund klaget en kvinne inn for Likestillings- og diskrimineringsnemnda. Kvinnen hadde nektet å bruke en muslimsk eiendomsmegler til å verdivurdere huset sittt, skriver Aftenposten.

Kvinnen ba Eie Eiendomsmegling finne en annen av firmaets meglere som var kristen, eller ikke religiøs, til å ta oppdraget. Hun viste til sin kristne tro.

- Dette var et åpenbart overtramp fra kunden. Å diskriminere på religiøs bakgrunn i slike saker holder ikke mål, sier leder Christian Dreyer i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) til Nettavisen.

Kvinnen ble bedt om å finne seg en annet meglerhus. Samtidig bragte altså Eie denne saken inn for NEF, som valgte å ta den videre til diskrimineringsmyndighetene. Kvinnen på sin side gikk også til Likestillings- og diskrimineringsnemnda. Hun mente at meglerkjeden diskriminerte henne på grunn av hennes tro.

Diskrimineringsloven paragraf fire sier at «direkte og indirekte diskriminering på grunn av etnisitet, nasjonal opprinnelse, avstamning, hudfarge, språk, religion eller livssyn er forbudt.»

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken