Gå til sidens hovedinnhold

Nektet å selge valp til lesbisk

Den svenske ombudmannen mot diskriminering på grunn av seksuell legning (HomO), vurderer å stevne en kenneleier for retten, etter at kennelen nektet en 23-årig lesbisk kvinne å kjøpe en hundevalp.

Kvinnen og hennes samboer lette i høst etter en golden retriever, og fant en annonse om en valp på internett. 23-åringen ringte den kvinnelige kenneleieren, og de avtale at paret skulle dra til kennelen for å se på valpen. Da kvinnen fortalte at hun bodde sammen med en annen kvinne, var kenneleieren plutselig ikke lenger interessert i at de skulle treffes.

Kvinnen ble opprørt, og anmeldte hendelsen til HomO (ombudmannen mot diskriminering på grunn av seksuell legning), skriver Aftonbladet.

- Jeg opplevde samtalen med kenneleieren som dypt krenkende, fordi jeg oppfattet at hun ganske klart ga inntrykk av at vi ikke var passende hundeeiere, fordi vi levde i et lesbisk forhold, heter det i anmeldelsen.

Kenneleieren sier hun føler seg trakassert av HomO, og vil ikke svare på noen spørsmål.

- Jeg er ikke interessert i at du skal skrive noe om det her, fordi jeg bryr meg ikke om hva de der homoseksuelle holder på med, sier hun til Aftonbladets journalist.

HomO vil i løpet av få dager avgjøre om saken skal bringes inn for tingretten på grunn av ulovlig diskriminering, men en talsmann for ombudsmannen sier det er svært sannsynlig at det skjer.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken