Gå til sidens hovedinnhold

- Neppe enighet i WTO

Rykter og kaos florerer på den første dagen av WTO-møtet i Geneve. Men enighet i forhandlingene ser det ikke ut til å bli.

- Forhandlingene ser ut til å være fastlåste, og dette ligger an til å bli udramatisk. Man kan aldri utelukke at noe skjer, men jeg holder det som 99 prosent sikkert at man ikke kommer frem til noen ny enighet her, sier Norges forhandlingsleder i Genève, Harald Neple, til TV 2 Nettavisen.

Forhandlingene på hovedrådsmøtet i Verdens Handelsorganisasjon (WTO) åpnet i Genève dag. Representantene diskuterer liberalisering av handel med blant annet jordbruksvarer, fisk, industri og tjenester.

Stillstand
Flere observatører TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med regner det som temmelig sikkert at det det ikke kommer til å komme noen vedtak med nytt innhold ut av møtet. I så fall tar man tar sikte på å gjenoppta forhandlingene i september frem mot ministermøtet i Hong Kong i desember.

Forsinket
Forhandlingene som startet etter ministerrådsmøtet i Doha i 2001, er allerede to år forsinket i forhold til den opprinnelige planen.

De mest optimistiske innen WTO håpet etter møtet i Hovedrådet i juli i fjor at en skulle bli ferdig med forhandlingene til ministerrådsmøtet i Hongkong i desember i år. Om så skal skje, må forhandlerne løse flere gordiske knuter i ekspressfart i månedene som kommer.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken