31-åringen som er bosatt i Trondheim, vant fredagens verdenscuprenn i hopp i Granåsen.

Han endte til slutt 4,4 poeng foran Andreas Kofler fra Østerrike.

- En stor drøm å vinne på hjemmebane. For meg er det nesten det største jeg kan oppnå, sa Bardal til NTB.

- Og jeg må rette en takk til et fantastisk publikum som stilte opp i halvdårlig vær. Jeg visste at jeg kunne være med å kjempe om en plassering på pallen med to gode skihopp, og det fikk jeg til i dag, fortsatte bronsehopperen fra Sotsji-OL..

Det er første gang Bardal vinner et verdenscuprenn på norsk jord. I Trondheim hadde ikke en nordmann vunnet siden Roar Ljøkelsøy i 2003. For 30. gang var Bardal på pallen i verdenscupen. Seieren var hans sjuende.

Dette er Anders Bardals sjuende individuelle seier i verdenscupsammenheng.

Anders Bardal hoppet 136,5 meter og fikk 136,4 poeng i første omgang. Bare tsjekkeren Roman Koudelka var bedre med 137 meter og fattige 0,2 poeng mer.

Det var en svært overraskende mann i ledelsen, så publikum i Granåsen kjente nok lukten av norsk seier allerede da.

Vel så farlig utfordrer var Andreas Kofler, som lå som nummer tre med 134,6 poeng. Østerrikeren hoppet like langt som Bardal.

Kofler strakk seg til 131,5 meter i andre omgang, mens Bardal landet på 130 meter. Det holdt altså for nordmannen.

Roman Koudelka klarte ikke å følge opp sitt fenomenale førstehopp. Han traff bakken 125,5 meter etter hoppkanten. Dermed endte tsjekkeren på fjerdeplass.

Noriaki Kasai hoppet seg opp til tredjeplass.

Tom Hilde ble nummer 16 og Rune Velta nummer 28. Hilde hoppet 127,5 meter i andre omgang, mens Velta landet på 127 meter.

Verdenscupleder Kamil Stoch ble bare nummer ni, men knep viktige poeng i sammenlagtkampen mot Peter Prevc. For Prevc skuffet veldig i første omgang med 116,5 meter og måtte se finaleomgangen fra sletta. (©NTB/Nettavisen)