I forkant av Premier Leagues siste runde kåret vi i Nettavisen årets beste lag i den engelske toppdivisjonen. Til glede og frustrasjon for leserne.

Noe som sikkert kommer til å skape enda mer debatt, er vår kåring av årets skuffelser i Premier League, eller et såkalt flopplag, om du vil.

Laget er sammensatt av spillere som enten har prestert svakt eller som har levert langt unna de forhåpningene vi hadde før sesongen.

Det betyr i praksis at vi er langt strengere i vår bedømmelse av en stjernespiller på Manchester City, enn vi er av en unggutt på Burnley.

Prislapp
For spillere som byttet til en ny klubb før sesongen, er også prislapp tatt med i betraktningen, samt hvilket rykte spilleren hadde fra før.

En Champions League-vinner til 60 millioner pund må tåle å bli vurdert langt hardere enn et ungt talent til ti millioner pund.

Vi lever fint med at dere lesere ikke er enig med oss i vurderingen og oppfordrer alle til å komme med saklige innspill i kommentarfeltet.

Dette er årets skuffelser i Premier League 2014/15-sesongen.

Keeper:
Wojciech Szczesny (Arsenal)
Forrige sesong mottok vi et bøttelass med e-post fordi vi ikke kåret polakken til årets beste keeper i Premier League. Denne sesongen har Szczesny igjen vist oss at han ikke er stabiliteten selv og etter hvert fikk også manager Arsène Wenger nok. Burvokteren mistet plassen i Arsenals mål rundt nyttår og har siden måtte nøye seg med cupspill. Røyking, selfies og annet tull har nok også bidratt til at han er ute i kulden.

Høyre back:
Alan Hutton (Aston Villa)
Ikke en spiller vi hadde store forventninger til før sesongen, men én av de aller dårligste spillerne i ligaen denne sesongen, etter vårt skjønn. Alan Hutton gjør mye rart, pådrar seg mange gule kort og har på ingen måte vært noen bærebjelke hos et Villa-lag som har sluppet inn mål etter mål. Det ville nesten være rart om denne mannen blir lenge under Tim Sherwoods ledelse, hvis manageren får muligheten til å styrke laget i sommer.

Midtstopper:
Dejan Lovren (Liverpool)
Det hjelper svært lite at Dejan Lovren har sett noe bedre ut mot slutten av denne sesongen. Når en klubb betaler 20 millioner pund for en forsvarsspiller på 25 år, så ventes det kvalitet gjennom hele sesongen, i nesten alle kamper. Det har ikke kroaten levert, ikke i nærheten. Det virket som Lovrens selvtillit fikk seg en alvorlig knekk da det buttet imot for Liverpool tidlig i sesongen og etter det så han usikker ut. Det ble også raskt avslørt at 25-åringen har tempoproblemer mot de beste. Lovren må heve seg betraktelig neste sesong, hvis han vil redde Liverpool-karrieren.

Midtstopper:
Vincent Kompany (Man City)
Belgieren har i flere sesonger vært blant Premier Leagues beste stoppere, om ikke den beste. Det har Kompany ikke levd opp til denne sesongen. Det meste har nemlig gått galt for 28-åringen. Manchester City har ikke hengt sammen bak og samarbeidet med dyrekjøpte Eliaquim Mangala har ikke fungert. Det blir en sesong uten sølvtøy på de lyseblå. Kompany har selv også gjort flere personlige feil som har kostet dyrt. Til slutt vurderte manager Manuel Pellegrini å droppe en av sine mest betrodde menn.

Venstre back:
Luke Shaw (Man Utd)
Vi er ikke i tvil om at Luke Shaw kommer til å bli en god spiller for Manchester United i framtiden, men nå er det kun den inneværende sesongen som skal evalueres. Når prislappen da er rundt 30 millioner pund og den omtalte spilleren var blant de beste i sin posisjon sesongen før, er det lov til å være litt skuffet. Skader og andre problemer med det fysiske har mye av skylden for at Shaw kun fikk 16 kamper i ligaen. Det unggutten har vist er heller ikke av det gnistrende slaget.

Midtbane:
Yaya Toure (Man City)
Det kan virke strengt å trekke fram en mann som tross alt har scoret ti mål fra midtbanen som en skuffelse, men ingen var viktigere enn Yaya Toure for City sist sesong og med en Toure som ikke viste seg fra sin beste side denne sesongen, falt de lyseblå også ned fra toppen. Det kan se ut som alderen har innhentet den langbeinte midtbanespilleren og mye tyder på at han blir solgt fra City i løpet av sommeren. City hadde nok strukket seg lenger for å beholde stjernen om de var fornøyd med prestasjonene. I sommer starter nok jakten på yngre midtbanekrefter.

Midtbane:
Remy Cabella (Newcastle)
Franskmannen kostet Newcastle 12 millioner pund og det var faktisk en del forhåpninger til hva den tidligere Montpellier-spilleren kunne få til. Cabella hadde tidvis vært strålende i Frankrike, men på et lag som virkelig floppet i 2014/15-sesongen, i hvert fall etter at Alan Pardew dro, så har ikke Cabella imponert noen. Den offensive midtbanespilleren fikk 25 ligakamper for klubben og scoret én gang. Heldigvis for 25-åringen reddet Tyneside-klubben plassen, så kanskje han kan få revansj neste sesong?

Høyre ving:
Angel Di Maria (Man Utd)
Premier Leagues dyreste spiller noensinne, men enn så lenge langt fra Premier Leagues beste spiller, noensinne. På 27 ligakamper ble det tre mål og ti assists, noe som i og for seg er greit, men med tanke på forventninger og prislapp er vi likevel ganske skuffet over Di Maria denne sesongen. Han skulle tross alt være den nye, store stjernen i ligaen og den som skulle styre United-skuta på rett kjøl. Det klarte argentineren ikke og har levd litt i skyggen av folk som Michael Carrick, Marouane Fellaini og Wayne Rooney. Det ryktes at PSG er interessert i å hente ham nå i sommer.

Venstre ving:
Erik Lamela (Tottenham)
Før sesongen gikk det gjetord om at vi endelig skulle få se det beste av den dyrekjøpte argentineren. Under Mauricio Pochettinos ledelse skulle Erik Lamela endelig blomstre. Innledningsvis så det lovende ut, men 23-åringen har stadig blitt mer anonym for Tottenham.

Spiss:
Radamel Falcao (Man Utd)
Vi tror Manchester United er meget glade for at de kun lånte inn Radamel Falcao, i stedet for å kjøpe ham permanent. Tallene i denne artikkelen avslører likevel at det hele ble en dyr affære for klubben. Falcao ble sett på som en av Europas fremste spisser da han kom, til tross for en del skadeproblemer. Nå er nok markedsverdien betraktelig lavere.

Spiss:
Mario Balotelli (Liverpool)
Noen hadde kanskje store forventinger til Mario Balotelli før han kom, mens andre advarte mot ham. Med fasit i hånd er det ikke tvil om at kritikerne hadde rett. Balotelli har vært litt av og på i andre klubber, også, men det han har vist for Liverpool denne sesongen er tilnærmet null. Italieneren har i bunn og grunn bare vært en ekstra utgift for Liverpool og i tillegg har han skapt litt hodebry for manager Brendan Rodgers med sine sedvanlige stunt og rare påfunn både på og utenfor banen.

På benken:
Tim Howard (Everton)
Lazar Markovic (Liverpool)
Luis Filipe (Chelsea)
Eliaquim Mangala (Man City)
Roberto Soldado (Tottenham)
Sandro (QPR)
Fernando (Man City)