Premier League-sesongen 2014/15 er snart en saga blott og for første gang siden 2010 kan Chelsea igjen kalle seg ligamester på balløya.

Ingen av de andre lagene var i nærheten av å true José Mourinhos blå soldater denne sesongen og vinnermarginen ble ganske klar.

Arsenal, Manchester City og Manchester United utgjør de tre andre lagene i topp fire og kan få muligheten til å spille i den gjeveste europacupen, Champions League, den kommende høsten.

I andre enden av skalaen har både Burnley og Queens Park Rangers rykket ned. Det siste laget som tar følge ned, blir avgjort i siste serierunde.

Årets lag
Denne sesongen har vi latt oss imponere av Tottenham-kometen Harry Kane og Premier League-comebacket til Francesc Fabregas.

Vi har slått oss på brystkassa over offerviljen til John Terry og kastet colaglasset i veggen over avslutningene til Raheem Sterling.

Vi har vært høyt oppe, langt nede, latt tårene trill og latteren brøle. Med andre ord, alt er ved det gamle i Englands toppdivisjon.

Om bare noen få måneder starter galskapen opp på nytt og i mellomtiden kan alle kose seg med det vi i Nettavisen mener er «årets lag» på balløya.

Keeper:
David De Gea (Man Utd)
Her var det i grunn ingen tvil. Den spanske keeperen har levert en kanonsesong og reddet mange poeng for Louis van Gaals mannskap. De Gea har virkelig utviklet seg til en toppkeeper i United, til tross for en litt uryddig start i klubben og nå ryktes det at han kan bli solgt til Real Madrid allerede i sommer. Chelseas Thibaut Courtois kommer på en hederlig andreplass, men noe rusk her og der gjennom sesongen, trekker belgieren ned.

Høyre back:
Branislav Ivanovic (Chelsea)
Det er faktisk fort gjort å glemme at denne bautaen av en forsvarsspiller ble stemplet som en flopp i Chelsea, kort tid etter at han ankom klubben. Nå er det ingen som mener det. Ivanovic er stabil som få og en viktig brikke i Premier Leagues beste forsvar. 31-åringen er vanskelig å møte for motstanderens angripere og bidrar også offensivt. Serberen står med fire ligamål så langt og er en konstant trussel på offensiv dødball.

Midtstopper:
John Terry (Chelsea)
Denne sesongen er det umulig å komme utenom John Terry. Stopperveteranen har igjen vært en gigant bakerst hos de blå. Manager José Mourinho uttalte etter kampen mot Arsenal nylig at han aldri har sett 35-åringen spille en bedre kamp. Terry er hærfører og den som alltid går i krigen hos laget som stakk av med gullet. Han har i tillegg bidratt med fem ligamål. Kanskje Premier Leagues beste stopper noensinne?

Midtstopper:
José Fonte (Southampton)
Med én serierunde igjen er det kun ett lag som kan matche Chelsea på færrest baklengsmål denne sesongen og det er Southampton. Begge lag har så langt sluppet inn 31 mål på 37 kamper. Det er imponerende! Mange har spilt bra bakerst hos Southampton, men José Fonte er på mange måter limet som holder det hele sammen. Portugiseren er ikke den som stjeler de fleste overskrifter, men er en lederskikkelse med pondus og autoritet i de bakre rekker. Sniker seg foran Chelseas Gary Cahill, her.

Venstre back:
Cesar Azpilicueta (Chelsea)
I likhet med Ivanovic og Terry, er det også nesten umulig å overse den stødige spanjolen i Chelseas forsvarsrekke. Mannen som opprinnelig trivdes best på høyrebacken, etablerte seg som venstreback sist sesong og har blitt en real José Mourinho-favoritt. Azpilicueta fikk konkurranse av Felipe Luis om plassen denne sesongen, men har holdt brassen på avstand. Spanjolen gjør sjelden feil og legger alltid ned hundre prosent innsats. Han er ikke like produktiv offensivt som noen av kollegaene, men noen må også ta jobben med å holde igjen, mens fyrtårnene går fram.

Høyre midtbane:
Alexis Sanchez (Arsenal)
Det var høye forventninger til Alexis Sanchez før sesongen og chileneren har så absolutt levert. I et Arsenal med mye offensivt skyts, har 26-åringen vært den beste. Sanchez har levert 14 scoringer så langt i sin første Premier League-sesong og selv manager Arsène Wenger har uttrykt at han er overrasket over vingens målfarlighet. Chileneren er en viktig grunn til at Arsenal for første gang siden 2004/05-sesongen kan bli bedre enn nummer tre i toppdivisjonen og kapre en andreplass.

Midtbane:
Francesc Fabregas (Chelsea)
Spanjolen har så langt levert 18 assists i Premier League-comebacket. Det er åtte mer enn nummer to på listen. Det sier litt om hvor sentral midtbanemannen har vært for serievinner Chelsea. Fabregas' blikk for spillet og evne til å finne lagkompiser i gode posisjoner er noe av hovedgrunnen til at londonlaget har tatt steget helt opp til toppen denne sesongen. 28-åringen har også bidratt med tre ligascoringer.

Midtbane:
Santi Cazorla (Arsenal)
Santi Cazorla startet sesongen som ving, men ble etter hvert flyttet inn som sentral midtbane og dermed klikket mye på plass for Arsenal. Med folk som Mesüt Özil og Alexis Sanchez ute på kantene, kunne det fort endt med benken for spanjolen, men i stedet har han grepet sjansen inne på midtbanen og fått manager Arsène Wenger til å ta fram de store ord. Cazorla er en intelligent spiller med stor spilleforståelse. Han vet å slå pasningene som kan åpne opp et hvert forsvar. På 34 ligakamper har det blitt syv scoringer og ni målgivende pasninger på 30-åringen. Spesielt i rollen som regissør har Cazorla imponert stort i vårsesongen.

Venstre midtbane:
Eden Hazard (Chelsea)
«Årets spiller» i Premier League, er selvsagt selvskreven på «årets lag» hos Nettavisen. Hazard kom til Chelsea som en av Europas heteste, unge spillere og har nå utviklet seg til en klassespiller for londonklubben. Var svært god sist sesong og har vært enda bedre denne sesongen. Belgieren har scoret 14 mål så langt og bidratt med åtte målgivende pasninger.

Spiss:
Sergio Agüero (Man City)
Argentineren blir etter alle solemerker toppscorer i Premier League denne sesongen og er én av få som har imponert for et Manchester City som ikke har vært hundre prosent «på» gjennom hele sesongen. Skadene har tidligere vært Agüeros største fiende, men denne sesongen har spissen spilt over 30 kamper i ligaen og nettet 25 ganger. 26-åringen er en spisstype som kan score alle mulige mål, alt fra de helt spektakulære drømmemålene, til de enkle fra tre meter som vi venter av en goalgetter.

Spiss:
Harry Kane (Tottenham)

Sesongens store komet i Premier League. Harry Kane er spissen mange var i ferd med å avskrive, men som nå har vist at han holder høy klasse. Ble kåret til «årets unge spiller» Premier League og kaprer den andre spissplassen foran Chelseas Diego Costa. Kane har vartet opp med 20 fulltreffere i ligaen så langt og er mestscorende engelskmann i ligaen.

På benken:
Thibaut Courtois (Chelsea)
Gary Cahill (Chelsea)
Diego Costa (Chelsea)
Philippe Coutinho (Liverpool)
Nemanja Matic (Chelsea)
David Silva (Man City)
Ryan Bertrand (Southampton)

-----------

Årets spiller (spillerforeningen): Eden Hazard (Chel)
Årets unge spiller (spillerforeningen): Harry Kane (Tot)

Årets lag (spillerforeningen): David De Gea (Man Utd), Branislav Ivanovic (Chel), John Terry (Chel), Gary Cahill (Chel), Ryan Bertrand (Soton); Alexis Sanchez (Ars), Nemanja Matic (Chel), Philippe Coutinho (Liv), Eden Hazard (Chel); Harry Kane (Tot), Diego Costa (Chel).

Årets spiller (engelske journalister): Eden Hazard (Chel)

P.S. Onsdag kveld spilles Arsenal mot Sunderland. Den kan du følge i Nettavisens livesenter fra klokken 20.45.