UNGARN-NORGE 2-1 (3-1 sammenlagt)

Søndag kveld var flausen komplett, Ungarn ydmyket Norge, vant sammenlagt 3-1 over to kamper, og kapret EM-billetten som «alle» trodde Norge hadde i lomma.

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo gamblet med laguttaket, og satt igjen med svarteper. Taktikken lyktes ikke, og han måtte gjøre to bytter i pausen. Det hjalp for øvrig ikke, all den tid Norge tapte 2-1 i Budapest. På Ullevaal torsdag vant ungarerne 1-0.

Både før og etter tapet i returkampen, kom det klare beskjeder fra Norges fotballforbund: Høgmo sitter trygt.

Det er ikke Nettavisens lesere enige i.

Over 10.000 lesere har per mandag morgen sagt sin mening i vår uhøytidelige avstemming:

  • 71,3 prosent sier at Høgmo ikke bør få fortsette som landslagstrener etter EM-kvalik-flausen (7417 stemmer)
  • 19 prosent støtter NFF og Høgmo (1976 stemmer)
  • 9.7 prosent er usikre (1006 stemmer)


Før kampene mot Ungarn var det en voldsom optismisme, både blant eksperter og fans. Blant Nettavisens lesere, som svarte på spørsmålet «Hvem går til EM», trodde 70 prosent at Norge skulle stå seirende tilbake etter de to avgjørende playoff-kampene mot Ungarn. Det var litt over 5000 lesere som deltok i avstemmingen.

Etter 1-0-tapet på Ullevaal var imidlertid optimismen knust. Av de snaut 7000 av Nettavisens lesere som stemte på hvorvidt de trodde Norge skulle klare å komme seg til EM likevel, svarte 70 prosent «Nei, løpet er kjørt. Vi klarer ikke å slå Ungarn borte.»

Leserne hadde (dessverre) rett i det. Men foreløpig er altså meldingene fra NFF at landslagssjef Per-Mathias Høgmo sitter trygt i jobben sin.

Les også: NFF i 2013: - Et krav at Høgmo tar Norge til EM. NFF i 2015: - Ikke meningen å si «krav».
Les også: NFF-president Hallèn: - Høgmo sitter trygt

Les mer om landslaget i Nettavisen Sport her