Gå til sidens hovedinnhold

Nettet nede på store deler av Østlandet

Norsk infrastruktur lammes etter storbrannen ved Oslo S.

En kortslutning på Oslo Sentralstasjon natt til onsdag førte til brann på det store knutepunktet i hovedstaden. Signalanlegget er nede, noe som har ført til at all togtrafikk er stoppet, og svært mange av de som pendler inn og ut av Oslo er rammet av dette.

Samtidig viser det seg at NextGenTel har opplevd brann i en større fibertrase i Oslo, noe som har ført til at deres nett er nede på store deler av Østlandet.

Les også:
- Kan internett forsvinne?
- Hackere ville stenge internett

Vet ikke når det fikses
Blant områdene som nå står uten nett fra NextGenTel er Lillehammer, Gjøvik, Hamar, Lørenskog, Lillestrøm, Ski, Askim, Halden, Fredrikstad, Moss, Nes Kommune og Oslo Sentrum.

NextGenTel jobber nå for å fikse problemet, men det er ikke klart når feilen blir rettet opp. Her er den komplette driftsmeldingen fra selskapet:

«Brann i større fibertrase i Oslo. Dette påvirker våre kunder i følgende områder: Lillehammer, Gjøvik, Hamar, Lørenskog, Lillestrøm, Ski, Askim, Halden, Fredrikstad, Moss, Nes kommune og Oslo sentrum. Rettetid er foreløpig ukjent. Vi kommer tilbake med mer informasjon etter hvert.»

Hvorvidt det er den samme brannen som har påvirket både NextGenTel og NSB er ikke kjent, men at to forskjellige branner lammer store deler av norsk infrastruktur samme natt virker merkelig.

Mange påvirket
Ifølge NTB skal også telefoni og internett fra andre leverandører enn NextGenTel være påvirket av brannen. Hele 26 leide telesamband skal være nede etter brannen som har rammet fem høyspentskabler, deriblant BaneTeles samband.

- En del av BaneTeles kunder, hovedsakelig i Oslo-området, ikke har nettilgang. Det er foreløpig usikkert når feilen kan rettes, skriver selskapet i en pressemelding.

Feilsøking og retting er ifølge selskapet iverksatt, men vanskeliggjort blant annet på grunn av utslipp av giftige gasser i området.

Tele2 melder også på sine nettsider at bredbåndskundene deres i Østfold er påvirket av brannen.

Fikset noen steder
Klokken 08:15 onsdag morgen har NextGenTel tydeligvis fikset problemet på noen av stedene som var rammet. Da skal internettforbindelsen være oppe igjen i Ski, Askim, Fredrikstad og Moss.

Denne saken er hentet fra forbrukerelektronikknettstedet Teknofil.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis