Gå til sidens hovedinnhold

Nettpokerspillere ikke som andre

Nettpokerspilleren er student, syk eller arbeidsledig.

Det er store forskjeller i kjønn, alder, inntekt, interesser og forbruksplaner mellom nettpokerspillere og personer som spiller lotto, travspill eller kjøper lodd.

Liten fallhøyde
I motsetning til de andre spillertypene er nettpokerspillere ofte enten studenter, sykmeldte eller arbeidsledig. Dermed er det også den gruppen som har minst å tape. Den gruppen som har det best, satser heller på hester. Dette er blant konklusjonene i en studie gjennomført av det svenske medieselskapet OMD.

Den typiske nettpokerspilleren er ofte en mann mellom 15 og 34 år fra en stor kommune. Bingolottospilleren er 55 eller eldre og bor i villa på landet. Hestespilleren er mellom 45 og 69 år, ofte sjef, drikker gjerne vin og spiller golf. Lottokjøperen er 55 år eller elde, pensjonist, ser på kvinnen som ansvarlig i hjemmet, foretrekker hund framfor katt og velger husbil framfor campingvogn.

Store planer

Bingolottospilleren og loddkjøperen sitter foran TV på landsbygda, mens de som spiller på hester kommer fra de største kommunene. Nettpokerspilleren sitter gjerne med bredbåndsoppkobling i en leid leilighet i en storkommune.

- Nettpokeren har vakt til live en helt ny spillertype som ikke tidligere har kjøpt lodd eller benyttet seg av andre eksisterende spilltyper, sier researchdirektør Martin Hugosson i OMD.

Nettpokerspilleren har store forhåpninger om å tjene penger og har derfor store planer om hva de skal forbruke i den nærmeste framtid.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken