Gå til sidens hovedinnhold

Nevland bidra sterkt i Fulham-seier

Erik Nevland satte opp Fulhams seiersmål da West Ham ble slått på Craven Cottage.

FULHAM - WEST HAM 3-2:

Det må ha vært en rar følelse for Fulham. Tidligere har oppgjør mot West Ham og lignende lag mot slutten av sesongen vært helt avgjørende for å berge plassen, og hvert enkelt oppgjør har minnet om en cupfinale.

Men sist torsdag var en historisk kveld på Craven Cottage. Da tok Fulham seg nemlig til finale i Europa League.

Dermed ble søndagens oppgjør på hjemmebane mot West Ham et møte med hverdagen igjen. For det var ikke den samme glamouren og feststemningen som preger kveldskamper i Europa.

Kjedelig før hvilen
Likevel viste Fulham styrke mot et West Ham-lag som allerede i praksis har berget plassen, men kun på målforskjell. For hadde Hull hatt bedre målforskjell, hadde det fortsatt vært spenning i nedrykksstriden.

Men til tross for at det var en på mange måter uviktig kamp, så det ikke ut til at Fulham hadde problemer med å nullstille seg etter torsdagens festaften hjemme mot Hamburg.

En kjedelig førsteomgang på Craven Cottage ble raskt mye bedre da Clint Dempsey ga Fulham ledelsen rett før pause.

Nevland bidro sterkt
Etter hvilen var det gjestenes Carlton Cole som skulle komme i sentrum. Først styrte han en avslutning i eget nett etter corner til Fulham. Og like etter revansjerte han seg ved å redusere til 2-1.

Det ble likevel aldri noen sluttspurt fra West Ham. Drøye ti minutter før full tid gjorde Erik Nevland alt rett da han vant ballen ute på siden og slo et flatt innlegg til Stefano Okaka. Han styrte inn 3-1 alene med Robert Green i West Ham-målet.

Riktignok reduserte West Ham nok en gang, da Guillermo Franco satte inn 3-2 på overtid. Det var likevel for sent for West Ham.

Dermed ble det seier på hjemmebane for Fulham, som stilte med to nordmenn i startoppstillingen. I tillegg til Nevland bekledde Bjørn Helge Riise høyrekanten.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken