Gå til sidens hovedinnhold

Nevland kunne blitt helt

Men Espen Bugge Pettersen hindret Viking-spissen fra å score sitt andre mål.

MOLDE - VIKING 2-2:

71 minutter var spilt da Erik Nevland var nær ved å score sitt andre mål for Viking mot Molde.

Den tidligere Fulham-spilleren hadde allerede gitt Viking 1-0, og var mer enn klar til å sette inn 3-2. Men selv om avslutningen til Nevland var god, var Moldes nyinnkjøpte keeper Espen Bugge Pettersen på pletten og sikret et meget viktig poeng for Molde.

Dermed ble ikke Nevland helt for Viking.

I stedet måtte han forlate banen med skade bare to minutter etter kjempesjansen.

Kjapt Viking-mål
Etter en førsteomgang der lagene hadde hver sin periode uten å score mål, skulle det eksplodere etter hvilen.

Der var gått omtrent 45 sekunder av den andre omgangen da Birkir Bjarnason spilte fri Patrik Ingelsten inne i Moldes felt, han slo ballen på bakerste og der ventet måltyven Erik Nevland som satte inn 1-0.

Ti minutter senere utlignet imidlertid hjemmelaget. Et innlegg mot Baye Djiby Fall ble bokset vekk av Rune Jarstein, men ballen kom ikke langt. Mattias Moström fikk slått ballen mot det åpne målet og Fall styrte ballen i mål.

Gleden ble kortvarig for Molde. Bare fire minutter etter Falls utligning var det André Danielsen som skulle sende Viking i føringen på ny. Et vakkert utført frispark var utagbart for Bugge Pettersen i Molde-målet.

Men nok en gang skulle Molde svare kjapt. Åtte minutter brukte de på å utligne ledelsen. Molde fikk frispark ute på siden, Magne Hoseth slo inn og Fall utnyttet elendig markering av Viking inne i feltet og stanget inn sitt andre mål for dagen.

Fantastisk redning av Bugge
Og ting skjedde fort på Aker stadion. Tre minutter etter Falls 2-2-scoring fosset Viking i angrep. Innlegget havnet hos Erik Nevland som avsluttet på direkten fra fem meter.

Der sto imidlertid Espen Bugge Pettersen og fikk en hånd på ballen. Den gikk høyt i luften og hadde retning for mål, men Moldes Magne Simonsen fikk klarert ballen på streken.

Deretter skjedde det ikke mye i kampen før Valon Berisha bommet da Aleksander Ødegård serverte ham rett foran mål. Dermed ebbet kampen ut til poengdeling.

Viking er med i medaljekampen, og kunne med seier holdt kontakt med Tromsø på tredjeplass. Nå har imidlertid Tromsø muligheten til å rykke i fra Viking.

Molde holder avstanden til kvalikplass, ettersom Kongsvinger satte inn 3-3 på overtid og dermed fikk ikke Hønefoss tre poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken