EVERTON - FULHAM 2-1:

Bjørn Helge Riise og Erik Nevland var i startoppstillingen til Fulham mot Everton søndag.

Hjemmelaget tok kommandoen i kampen og hadde flere gode muligheter til å ta ledelsen. Men når man dominerer kamper så mye som Everton gjorde, kan man lett bli sløv.

Og det var nettopp det som skjedde.

Leighton Baines skulle trille ballen tilbake til egen keeper, men tilbakespillet ble alt for svakt. Fulham og Norges Erik Nevland snappet ballen og chippet den over Tim Howard i Everton-målet.

Dermed gikk Fulham opp i ledelsen 1-0, helt mot spillets gang.

Everton fortsatte å presse på, men fikk ikke uttelling før pause.

Det gjorde de derimot rett etter hvilen.

Nok en gang kom en nordmann i fokus, men denne gangen i negativ forstand. Bjørn Helge Riise sendte en feilpasning som Mikel Arteta snappet opp. Han kombinerte med Steven Pienaar og fikk slått inn i feltet. Aiyegbeni Yakubu prøvde seg på brassespark, men bommet. Det gjorde derimot ikke Victor Anichebe som sto rett bak og headet via motspiller Chris Smalling og i mål.

Everton burde ha scoret flere mål utover i omgangen, men da klokken passerte 90 minutter sto det fortsatt 1-1.

På overtid kom derimot avgjørelsen. Fulhams Chris Baird sparket Tim Cahill i brystet inne i sekstenmeteren, og dommeren dømte straffe.

Mikel Arteta gjorde ingen feil og ga dermed hjemmefansen noe å juble for fire minutter på overtid.

Dermed vant Everton 2-1 og har fortsatt en ørliten mulighet til å snyte naborival Liverpool for syvendeplassen som gir spill i Europaligaen neste sesong.

Nettavisen fulgte kampen LIVE.