Det har vært mye kontroverser i løpet av karrieren til Joey Barton, men denne sesongen har midtbanemannen fra Liverpool vært strålende for Newcastle.

Det har imidlertid lenge vært usikkert om Tyneside-klubben ønsker å forlenge med 28-åringen og nå tyder mye på at det ikke vil skje.

- Ikke noe tilbud
Ifølge spillerens agent, Willie McKay, skal nemlig Newcastle ha bestemt seg for å ikke tilby spilleren noen ny kontrakt. Barton er bundet til klubben fram til sommeren 2012.

- Jeg har hatt et møte med ledelsen i Newcastle og de har gitt signaler om at Joey ikke vil få tilbud om noen ny kontrakt, sier McKay til Sky Sports.

- Joey vil fortsette å spille i Newcastle neste sesong, for å så å forlate klubben gratis når kontrakten har utløpt, fortsetter agenten.

Bartons gode spill denne sesongen har ført til at flere klubber har vist interesse for midtbanemannen, men skal man tro McKay er det altså ikke aktuelt med en overgang i sommer.

- Joey skulle gjerne sett at kontrakten med Newcastle hadde blitt fornyet nå, men det ser ikke ut til å skje, sier McKay.

- Han har hatt en fantastisk tid i klubben og selv om han ikke får noe nytt tilbud, så vil ikke det ha noe å si for hans ønske om å gjøre det bra den kommende sesongen.

Flere interesserte
Tyske Hamburg og greske Olympiakos er to av klubbene som skal ha vist interesse for å hente Barton, allerede når overgangsvinduet åpner denne sommeren.

Av engelske klubber har både Aston Villa og Liverpool blitt satt i forbindelse med 28-åringen.

Sky Sports hevder å vite at nyheten om Bartons kontraktsituasjon i Newcastle vil føre til at disse klubben nå likevel vil gjøre et forsøk på sikre seg spilleren i sommervinduet.

Dette til tross for at agenten altså er klar på at 28-åringen ønsker å se ut kontrakten på St. James' Park.

- Vi ser selvfølgelig på muligheten til å finne en ny klubb når januar kommer. Siden han er Bosman-spiller, kan han begynne å forhandle med utenlandske klubber da, sier agenten.

HTML EMBED