Den seriøse avisen The Independent skriver fredag at Fabricio Coloccini, Newcastles 30 år gamle kaptein, har sjokkert sin arbeidsgiver ved å be om å få forlate klubben i januar.

Coloccini ønsker seg tilbake til Argentina.

Dette kommer svært ubeleilig for manager Alan Pardew, som kjemper for å holde klubben unna nedrykksstreken i Premier League. Newcastle har bare vunnet to av sine 16 siste kamper.

Den argentinske midtstopperen, som er klubbens best betalte spiller med rundt tre millioner pund i årslønn, skal ifølge ønske seg bort av «personlige grunner».

Coloccini ble kjøpt fra Deportivo La Coruna i 2008 for ti millioner pund.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('16i1m8ibj77gv1lm2nquhf86nu', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', '8mw3bxuc6mlp199307ynehni3', 468, 464, 'perf16i1m8ibj77gv1lm2nquhf86nu-8mw3bxuc6mlp199307ynehni3', 'eplayer14');

- Som et nytt kjøp
Alt er imidlertid ikke helt svart i klubben. Skadesituasjonen er i ferd med å bli betydelig bedre enn den har vært den siste tiden.

Når Newcastle lørdag møter Norwich i Premier League, kan lagets franske midtbanespiller Yohan Cabaye komme til å få spilletid.

Det skadeforfulgte tynesidelaget har savnet Cabaye, som ikke har spilt siden november og dermed mistet alle kampene i det tette desemberprogrammet.

- Det er gode nyheter at vi får med oss Cabaye på bussen. Det er som et nytt kjøp, sier manager Alan Pardew ifølge Sky Sports.

Newcastle imponerte stort i forrige Premier League-sesong, og endte på femteplass da, men ligger helt nede på 15.-plass denne sesongen.

- Jeg tror ikke han er klar til å spille fra start, hvis jeg skal være ærlig. Hans rolle blir nok å komme inn fra sidelinjen, hvis det oppstår en situasjon hvor vi trenger ham, mener Pardew.

- Har løftet alle
Franskmannen har viktige kvaliteter både i Newcastles offensive og defensive spill.

- Yohan er en fantastisk spiller og har løftet alle denne uka, bare med sitt pasningsspill på treningene, røper Pardew.

«Skjærene» manglet ikke bare Cabaye da det ble et smått sensasjonelt 0-2-tap mot Brighton i FA-cupen, men også Papiss Cisse, Fabricio Coloccini og Jonas Gutierrez. Alle er nå klare for kamp igjen.

- Vi vil definitivt se mye sterkere ut enn vi gjorde da vi var i den uheldige situasjonen i forrige uke, konstaterer Newcastles manager.

I tillegg er Steven Taylor ventet tilbake til kampen mot Reading 19. januar.