Den aller siste utgaven av News of the World trykkes søndag, skriver The Guardian.

- Etter å ha konsultert flere kollegaer, har jeg avgjort at vi må utføre videre handlinger med hensyn til avisa. Utgaven førstkommende søndag vil bli den siste utgaven av News of the World, sier James Murdoch, sønnen av mediemogulen Rupert Murdoch, i en uttalelse.

Den britiske tabloidavisa har kommet ut siden 1843 og har et opplag på 2,6 millioner, og kommer ut hver søndag. Nå er det altså slutt for skandaleavisa, og 200 ansatte vil miste jobbene sine.

James Murdoch sier at inntektene fra den siste utgaven vil gå til veldedige formål.

Avlyttet pårørende av falne soldater
Avisen har vært i medienes søkelys verden over. Skandalen rundt tabloidavisens kontroversielle journalistikk har nådd nye høyder torsdag.

Nå skriver flere britiske aviser at pårørende etter falne britiske soldater også kan ha blitt avlyttet. Politiet har nå funnet telefonnumre og adressen til soldatenes familier i den innleide pivatetterforskeren Glenn Mulcaires arkiv.

- Lever i et mareritt
Soldatene det gjelder ble drept i Afghanistan og i Irak, skriver Sky News. En av de som kan ha blitt avlyttet skal være Samantha Roberts, enken etter den første britiske soldaten som ble drept i Irak mars 2003. Flere av de etterlatte reagerer med sinne.

- Det er som å leve i et mareritt. Jeg venter bare på at noen skal komme med dårlige nyheter igjen, sier Rose Gentle, som mistet sin sønn i Irak i 2004. Det skriver The Guardian.

Andre sier at de ikke er overrasket.

- Det er veldig foruroligende med tanke på at menneskene som opplevde å bli hacket var i dyp sorg. Vi mistenkte at noen lyttet til våre telefoner, men vi tenkte aldri at det kunne være pressen, sier Jim Gill. Stesønnen Richard Shearer døde også i Irak, i 2005.

Annonsørene flykter
Etter påstandene flykter annonsørene fra den særs upopulære søndagsavisen. The Royal British Legion, landets veldedighetsorganisasjon for soldater og krigsveteraner, droppet sitt samarbeidsprosjekt med dem torsdag formiddag.

- Vi kan ikke drive våre kampanjer sammen med News of the World når de anklages for å ha spionert på de samme familiene da de var på dypet av sin elendighet, sier en talsperson til Sky.

Forsvarsdepartementet er også trukket inn i saken, men vil ikke kommentere den mens etterforskningen pågår.

Nekter å forlate sjefsstillingen
Mulcaire og tidligere News of the World-topp Clive Goodman ble fengslet i 2007 for å ha hacket seg inn på telefonsvarere.

Forlaget bak avisen, News International, har tidligere uttalt at de ville bli «rystet og forferdet» om avlytningspåstandene skulle vise seg å være sanne.

Etter avsløringen om at avisen hadde avlyttet drepte Milly Dowlers telefon øker presset for at forlagssjef Rebekah Brooks skal gå av.

Avisens hackere skal blant annet ha slettet meldinger fra talepostkassen for å plass til flere. Ifølge The Guardian skapte dette falskt håp hos de etterlatte, som trodde at Milly hadde gjort det selv og at hun dermed var i live. De stilte opp i intervju med avisa kort tid etter.

Brooks var redaktør i denne perioden, men hun hevder ifølge Daily Mail at hun var på ferie da avisen hennes trykket disse sakene.

Gransker gamle krimsaker
Fem journalister og andre ansatte er foreløpig mistenkt etter avsløringene. De risikerer å bli arrestert i løpet av de neste dagene.

Onsdag ble pårørende etter bombingen i London i 2005 advart om at de også kan ha blitt avlyttet. Britisk politi vil nå gjennomgå en rekke saker fra det siste tiåret.

En av sakene som forventes å få mest oppmerksomhet er Madeleine McCanns forsvinning.
Les: Ble McCann-familien avlyttet?

Ifølge statsminister David Cameron vil det foretas minst én offentlig høring så snart etterforskningen er ferdig.