Gå til sidens hovedinnhold

Neymar herjet for Brasil

Unggutten viste hvorfor Barcelona bladde opp.

Neymar er i ferd med å innfri de store forventningene i FIFAs kontinentcup. Onsdag skjøt han Brasil til en ny seier med 2-0 over Mexico.

Vertsnasjonen fryktet kampen mot mexicanerne, som de siste 15 årene har påført Brasil en rekke nederlag. Åtte seirer, tre uavgjorte og tre tap var Mexicos stolte statistikk på de 14 siste oppgjørene mot Brasil.

Onsdag ble mellomamerikanerne ofre for et brasiliansk stormløp helt fra avspark, og allerede i det 9. minutt banket Neymar inn ledermålet. Et innlegg fra Dani Alves ble dårlig klarert av Francisco Rodríguez, og Neymar viste ingen nåde.

Lenge ble det ikke flere mål. Mexico forsvarte seg tappert, men skapte svært lite framover. Likevel var det fare for et poengran helt til innbytter Jo punkterte kampen i tredje overtidsminutt.

Neymar sto for forarbeidet og gjorde jobben enkel for lagkameraten. Den nyinnkjøpte Barcelona-spissen har fått en flott start på turneringen med scoring både i 3-0-seieren mot Japan og onsdagens 2-0-seier mot Mexico, og han gir brasilianerne håp om at han er spilleren som kan bære fotballnasjonen til VM-gull på hjemmebane om et år.

Mindre populær ble ikke Neymar da han før onsdagens kamp støttet demonstrantene som har vært i sammenstøt med politiet flere steder i landet den siste tiden.

Via Instagram meldte Neymar at det ikke burde være nødvendig å ta til gatene for å få rimelig offentlig transport, velfungerende helsevesen, utdanningssystem og ordensmakt. Han sa at alt dette er myndighetenes ansvar.

Det kom til voldsomme sammenstøt mellom politi og demonstranter i nærheten av arenaen i Fortaleza i timene før kampen, ettersom demonstrantene har vendt sin vrede mot det de mener er myndighetenes pengesløsing på VM-anlegg.

«En professor er mer verdt enn Neymar», var blant slagordene, men den unge fotballstjernens støtte til demonstrantene gjorde at populariteten hans steg også blant brasilianere uten fotballinteresse.

Med to seirer er Brasil i praksis klar for semifinale, og Italia kan slå følge med seier over Japan natt til torsdag norsk tid. (©NTB)

Kommentarer til denne saken