Gå til sidens hovedinnhold

NFF bekrefter: Høgmo ny landslagssjef

53-åringen overtar etter Drillo. Pressekonferanse 15.30.

Per-Mathias Høgmo er ny norsk landslagssjef, melder NFF i en pressemelding.

- Jeg er utrolig motivert for å gå løs på jobben som landslagssjef. Dette er en jobb jeg har brent for i hele mitt fotballiv. Jeg er en innovativ og nytenkende person, og ønsker å sette mitt preg på hvordan Norge skal spille, sier Høgmo i pressemeldingen.

- Skal til EM i Frankrike
Allerede er ambisjonene klare for veien videre.

- Målsettingen er at Norge kvalifiserer seg for EM-sluttspillet i Frankrike i 2016. Da må vi fornye oss, samtidig som vi viderefører det beste fra dagens landslag, sier Per-Mathias Høgmo, som har signert en fireårskontrakt med NFF med mulighet til å avbryte samarbeidet om Norge ikke kvalifiserer seg til EM-sluttspillet i 2016, sier Høgmo.

Landslagskaptein Brede Hangeland er fornøyd med ansettelsen.

- Jeg hadde Høgmo som U21-trener. Han lærte meg veldig mye, og var en særs inspirerende trener. Jeg håper vi får et like godt samarbeid, og gleder meg til å jobbe sammen med han igjen, sier Hangeland.

- Høgmo er rett mann som landslagssjef fordi han er faglig og taktisk sterk, har gode resultater, internasjonal erfaring og er hele tiden på jakt etter ny kunnskap, sier fotballpresident Yngve Hallén.

LES OGSÅ: Det store intervjuet med Per-Mathias Høgmo

Bestemte seg torsdag
Det var Dagbladet som tidligere i dag skrev at NFF-styret bestemte seg allerede torsdag for at Høgmo skulle overta etter Drillo.

Torsdag kveld ga Molde-trener Ole Gunnar Solskjær et endelig nei til å bli norsk landslagssjef.

Nordlendingen har vært en suksess i Djurgården, og den svenske klubben har ønsket å forlenge med ham. Høgmo skal lede laget ut sesongen og være strategisk rådgiver for den svenske klubben i tiden fremover.

I tillegg til Djurgården, har Høgmo tidligere vært trener for Moss, Tromsø, kvinnelandslaget, U21-landslaget og Rosenborg.

Det norske landslaget avslutter VM-kvalifiseringen borte mot Slovenia og hjemme mot Island henholdsvis 11. og 15. oktober.

Norge har fortsatt sjansen til å nå VM i Brasil neste år, men de er ørsmå etter tapet for Sveits tidligere i september. (©NTB)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken