Gå til sidens hovedinnhold

NFF gir 200.000 kroner

Norges Fotballforbund (NFF) og fotballkretsene gir til sammen 200.000 kroner i støtte til flodbølgeofrene i Sørøst-Asia.

I forbindelse med Idrettsaksjonen for Sørøst-Asia, kommer NFF til å komme med sitt bidrag.

Fotballforbundet, som er Norges største og rikeste særforbund, oppfordrer alle sine medlemmer til å gi sin støtte til ofrene etter flodbølge-katastrofen. NFF sentralt gir 100.000 kroner, og de 18 fotballkretsene gir 100.000 kroner til sammen.

- Rystet
- Vi er alle rystet over det omfanget denne katastrofen har fått. Behovet for hjelp er ubegrenset, og vi oppfordrer alle våre organisasjonsledd til å bidra, både med direkte pengestøtte, og ved å gjøre en innsats der det er behov for det, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Idrettsaksjonen for Sørøst-Asia er et initiativ fra en samlet norsk idrettsbevegelse. Høydepunktet for Idrettsaksjonen blir idrettsgallaen i Hamar OL-amfi 8. januar.

Pengene fra Idrettsaksjonen vil gå uavkortet til de frivillige, humanitære organisasjonene som er involvert i redningsarbeidet i Sørøst-Asia.

- Tippeliga-klubbene klare til å gi
Klubbene i den engelske toppserien Premier League, bekreftet i helgen at de gir 50.000 pund hver eller én million pund til sammen til krisearbeidet i Asia etter flomkatastrofen.

Roger Solheim utelukker ikke at klubbene i Tippeligaen kommer til å gjøre det samme.

- De fleste klubbene i Tippeligaen og flere andre av våre medlemmer har signalisert at de ønsker å gi sin støtte. Også spillere vil komme med sitt bidrag. Det synes vi i NFF er veldig flott, og vil selvsagt følge opp dette sentralt fra NFF, sier Solheim.

Ber sine medlemmer gi penger
NFF oppfordrer samtidig alle sine medlemmer til å gi pengestøtte til ofrene etter flodbølgen.

- NFF er en dugnadsorganisasjon og vi oppfordrer alle til å ta kontakt med hjelpeorganisasjoner i sitt nærmiljø, for å bidra med pengeinnsamling eller bistå på annen måte. I tillegg oppfordrer vi selvsagt alle til å gi penger direkte til Idrettsaksjonen, sier Sonde Kåfjord.

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv

Kommentarer til denne saken