Gå til sidens hovedinnhold

NFF: - Høgmo er ikke typen som velter kiosker

Kun én ting er godt nok om landslaget igjen skal engasjere det norske folk.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Fredag ettermiddag ble det klart at Per-Mathias Høgmo tar over som norsk landslagssjef.

Den nåværende Djurgården-treneren tar over umiddelbart og gjør sitt første laguttak allerede mandag i neste uke.

Høgmo har lang erfaring fra både klubbfotball, damelandslaget og U21-landslaget tidligere, men går nå inn i sin kanskje tøffeste jobb så langt.

Interessen rundt landslaget har vært laber den siste tiden, og en svak VM-kvalifisering har før til en del negative medieoppslag.

- Får ikke noe gratis
Også tribunen på Ullevaal stadion har vært glisne de siste kampene, og mann i gaten lar seg tydelig ikke engasjere av Norge lenger.

Generalsekretær i Norges Fotballforbund håper at Høgmo er mannen som skal skape ny blest og interesse rundt landslaget.

- Vi har jo selvfølgelig tro på en mann vi akkurat har ansatt, men resultatene vil bli helt avgjørende, sier Siem til Nettavisen.

Generalsekretæren er nemlig klar på at Høgmo må prestere i jobben for å skape den entusiasmen NFF håper han skal oppnå.

- Per-Mathias får ikke noe gratis. Han er ikke en sånn type som alle kiosker velter for. Han må bevise noe gjennom resultater, sier Siem.

- Men han har fått det til fantastisk i Djurgården, i Tromsø, på damelandslaget og med U21-landslaget tidligere. Men akkurat det spiller ingen rolle nå. Det er det som skjer herfra og ut, som spiller en rolle. Han kommer ikke til å skape entusiasme utad før han får gode resultater.

Motiverende møte
Siem forteller at Høgmo allerede har tatt grep for å passe inn i den profilen som ventes av ham.

- Han er en god kommunikativ person, og er allerede i gang med å vise en endring, så jeg har stor tro på at dette blir bra, sier han.

NFF-toppen fortalte under en pressekonferanse torsdag at han nylig hadde hatt et møte med Høgmo, og omtalte møtet som ett av de beste han hadde hatt innen fotballen.

- Det var ikke slike at jeg stemte nei til ham før dette møtet, men presidenten (Yngve Hallén) ønsket at jeg skulle ta en runde med ham. Jeg hadde noen spørsmål, og selv om de andre hadde fått svar på disse gjennom sine møter, fikk jeg også spurt ham om dette, sier Siem.

- Var møtet avgjørende for at han fikk jobben?

- Nei, det var ikke avgjørende, men det gjorde at jeg ble skikkelig engasjert og overbevist om at vi to kunne jobbe sammen, sier han.

- Jeg fikk svar på hvordan han er som leder, hvordan han vil utfordre forbundet, hvordan han vil tåle presset og slike ting. Jeg ble skikkelig motivert av dette møtet, forteller Siem til Nettavisen.

- Aldri i tvil
Høgmo har som nevnt hatt stor suksess i Djurgården den siste tiden, men legger ikke skjule på at han har hatt en drøm om å trene Norge.

- Kun en jobb kunne få meg til å forlate Djurgården, som jeg har stor kjærlighet for, det var jobben med det norske landslaget, sier Høgmo.

- Det var aldri tvil om at jeg hadde lyst til å ta den utfordringen, legger han til.

Høgmo leder Norge allerede i høstens to siste VM-kvalifiseringskamper, men legger ikke skjul på at EM i 2016 nå er hovedmålet.

- Det kommer to faser nå. Nå handler det å optimalisere maksimalt fram mot kampene i oktober. Parallelt med det starter jeg også å tenke på Frankrike i 2016, der kvalifiseringen starter neste høst, sier han.

- Optimalisering betyr nok at vi vil vinne de to siste kampene i høst, og det vil nok bli noen små endringer, sier Høgmo.

Norges sjanser for å komme til VM i 2014 er minimale, men om alt går Norges vei er det fortsatt mulig å nå en playoffplass.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken