Gå til sidens hovedinnhold

NFF nekter Brann å bruke homoflagg

Norges Fotballforbund setter ned foten for andre gang.

Fotballmagasinet Josimar skriver fredag at Brann skal ha ytret et ønske om å markere «fotball for alle» med å bruke regnbueflagget som cornerflagg i sin 16. maikamp mot Nest Sotra lørdag.

Det skal Norges Fotballforbund ha sagt nei til.

- Ikke lov
I nasjoner som Sverige og Israel har det samme virkemiddelet blitt brukt for å markere motstand mot homofobiske holdninger.

Brann-supporterne ønsket å fronte likeverd som en av klubbens kjerneverdier og fikk støtte for forslaget av ledelsen i Brann.

Forbundet satte imidlertid ned foten og stoppet det.

- Ja, det er riktig. I henhold til reglene er det ikke lov å ha noen former for markeringer på spillebanen, og det inkluderer målnett og cornerflagg, sier arrangementsansvarlig i NFF, Dag Vestlund til Josimar.

Internasjonalt
Selv om klubber i andre land har brukt regnbueflagget som cornerflagg tidligere, som for eksempel svenske Malmö FF under en kamp mot IFK Göteborg i fjor, presiserer Vestlund at reglene er internasjonale.

- Det kan vi ikke overprøve, sier han.

I Brann reagerer man på avgjørelsen fra forbundet, men aksepterer at foten er satt ned for den planlagte markeringen 16. mai.

Lederen i landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), Bård Nylund, rister oppgitt på hodet over saken.

Han sier til Josimar at det er noe gravalvorlig og pompøst over idretten og påpeker det han mener er ironisk i at det ikke er noen regler for å ramme inn fotballen i logoen til kommersielle aktører.

Ikke første gang
Dette er heller ikke første gang NFF setter ned foten for bruk av regnbueflagg i forbindelse med fotballkamper.

For et års tid siden ble en gruppe aktivister neket å ta med regnbueflagg til en landskamp mot Russland på Ullevaal stadion.

Også de ønsket å vise at fotballen i Norge er for alle og markere sin avsky mot holdninger mot den institusjonaliserte homofobien i Russland.

Kommentarer til denne saken