Nettavisen vet at Ole Gunnar Solskjær er førstevalget til Norges Fotballforbund som etterfølger til Egil Drillo Olsen.

Spørsmålet er om Solskjær ønsker å overta jobben som landslagstrener – og om han kan avslutte kontrakten med Molde etter denne sesongen.

Kontrakten den 40 år gamle treneren har med romsdalsklubben går i utgangspunktet først ut sommeren 2014.

Ikke Høgmo
Skulle ett av svarene være nei, slik at Solskjær ikke kan overta som landslagstrener, står NFF på bortimot bar bakke.

Verken Per-Mathias Høgmo eller Ståle Solbakken skal være aktuelle kandidater til jobben, etter det Nettavisen erfarer.

Ole Gunnar Solskjær skal være interessert i jobben. Han stiller imidlertid som forutsetning at han får med seg Mark Dempsey, Richard Hartis og Rene Skovdahl i landslagsteamet.

Trioen er i dag hans assistenter i Molde.

Nettavisen erfarer at det ikke skal stå på penger fra NFFs side, og at det slik sett kan være mulig for forbundet å møte den tidligere spissheltens krav når det gjelder staben.

Ole Gunnar Solskjær har ikke besvart Nettavisens hendvendelse tirsdag kveld. Toppfotballsjef i NFF Nils Johan Semb ønsket ikke å kommentere saken overfor Nettavisen.

Kometkarriere
Ole Gunnar Solskjær har gjort en kometkarriere som trener etter at han la opp som aktiv spiller i 2007.

40-åringen startet som trener for Manchester Uniteds reservelag i 2008, før han overtok Molde i 2011 og vant Tippeligaen både den første og andre sesongen.

Denne sesongen åpnet Molde elendig, men har etter hvert klatret til sjetteplass når seks serierunder gjenstår av 2013-sesongen.

Som spiller fikk Solskjær med seg 67 landskamper og scoret 23 mål for Norge. I perioden 1990 til 2007 spilte han for klubber som Clausenengen, Molde og Manchester United.