N.Y. RANGERS - TAMPA BAY 2-6:

Tyler Johnson hjalp juniorlaget sitt til tittelen i Western Hockey League i sin første sesong i Spokane, og ble kåret til den viktigste spilleren i sluttspillet før han bidro til at laget også vant Memorial Cup, det største en juniorspiller kan vinne i Nord-Amerika.

Den sommeren ble 211 spillere valgt av de 30 NHL-lagene. Tyler Johnson var ikke blant dem.

Han økte poengproduksjonen kraftig i den andre sesongen i Spokane, og gjorde 26 mål og 61 poeng på 62 kamper. Johnsons hurtighet og spilleforståelse var åpenbar.

Den sommeren ble 211 spillere valgt av de 30 NHL-lagene. Tyler Johnson var ikke blant dem.

Den tredje sesongen var han Spokanes nest beste poengplukker med 36 mål og 71 poeng på 64 kamper, i tillegg til at han gjorde fem poeng på sju kamper mot verdens beste juniorer da han hjalp USA til gull i junior-VM.

Den sommeren ble 210 spillere valgt av de 30 NHL-lagene. Tyler Johnson var ikke blant dem.

Han vurderte å gi opp ishockeykarrieren. Det var jo ingen NHL-lag som ville ha ham. Han var for liten av vekst.

Tyler vurderte å søke på colleger for å studere medisin.

Pappa Ken overtalte Tyler til å spille én sesong til, til å glemme NHL-lagene som ikke ville ha ham og heller fokusere på å bli en bedre spiller og helt enkelt bare ha det gøy på isen.

- Jeg var altfor stresset av at ingen ville ha meg. Pappas råd var sannsynligvis det eneste som fikk meg til å fortsette. Jeg dro tilbake som 20-åring, hadde et strålende år og mye moro, erindrer Tyler Johnson.

Det var et godt valg, ja.

Natt til tirsdag scoret Tyler Johnson de tre første målene da Tampa Bay Lightning slo New York Rangers 6-2 i sluttspillet i NHL. Tampa utlignet dermed til 1-1 i best-av-sju-serien.

Nå er han toppscorer i NHL-sluttspillet med elleve mål. Han er den første spilleren siden Jamie Langenbrunner i 2003 som har scoret minst to mål i fire forskjellige sluttspillkamper samme sesong. Han er den første i klubbens historie med hat trick i sluttspillet.

Han er også favoritt til å bli kåret til sluttspillets viktigste spiller.

Alt takket være pappas overtalelse i 2010, takket være at han scoret 53 mål og 115 poeng på 71 kamper i sin siste sesong i Spokane, noe som omsider fikk NHL-lag til å ringe ham.

Tyler Johnson valgte Tampa Bay Lightning fordi legenden Steve Yzerman selv ringte både Tyler og pappa Ken for å overtale ham om å reise til Florida.

Selv hadde Yzerman blitt overtalt av Tampas direktør for amatørspeiding, Al Murray.

- Jeg la merke til tre ting med Tyler. Han er enormt konkurransevillig, han har ekstreme ferdigheter og er i eliteklassen på skøyter. Det eneste han manglet, var høyde, sier Murray.

Høyden har Tyler Johnson fremdeles ikke fått. Han rager 175 centimeter over bakken og som 24-åring er det lite trolig at han blir stort høyere.

Sånt skremmer NHL-lag.

Mats Zuccarello og Martin St. Louis er to andre eksempler på småvokste spillere som ble oversett av alle 30 lag i draftårene sine, men som senere har imponert i NHL.

Det er liten tvil om at NHL-ledere er konservative. Det er enda mindre tvil om at de ofte gjør feil. Tyler Johnson er et levende bevis på det.

- Han var den beste spilleren i omtrent alle aldersgrupper, mener Al Murray.

Johnsons trener i Spokane den gang, Bill Peters - som nå er trener for Carolina Hurricanes i NHL, omtaler Johnson som den mest intelligente spilleren han noensinne har trent.

Det overrasker neppe noen.

Tyler Johnson terroriserte New York Rangers natt til tirsdag.

Se høydepunktene her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):

Først sørget han for 1-0-ledelse til Tampa mens laget hadde to spillere utvist, deretter scoret han 2-1-målet mens Rangers var i undertall og så økte han til 3-1 midtveis i andre periode, da lagene hadde like mange spillere på isen.

Chris Kreider utlignet til 1-1, mens Derek Stepan reduserte til 2-3 for Rangers, før Tampa Bay Lightning avgjorde kampen for godt i tredje periode.

Først satte Alex Killorn inn 4-2, så økte Steven Stamkos til 5-2 og to minutter før slutt avsluttet Killorn med sitt andre for dagen og 6-2.

Dermed står det 1-1 i kamper før lagene skal spille to matcher i Florida.

Der er det ingen som undervurderer Tyler Johnson lenger.

Gutten er tross alt både toppscorer og beste poengplukker av alle i ligaen som i mange år ikke ville ha ham.

Takket være pappa Ken.

Kilder: Lightning.nhl.com, tampabay.com, nhl.com, hockeydb.com.