HAUGESUND – HAMKAM 4-2:

Haugesund rykket for første gang opp i eliteserien tilbake i 1997. Den gang reddet de plassen første året, men deretter gikk turen ned til 1. divisjon. Året etter var de igjen tilbake i det ypperste fotballselskap, men turen gikk direkte ned igjen. Siden den gang har de ikke spilt i den øverste divisjonen.

Denne sesongen ser det imidlertid ut til at Haugesund har alvorlige intensjoner om komme seg tilbake i Tippeligaen. Når fire kamper gjenstår av årets 1. divisjon-sesong, ser det i hvert fall bra ut. Klubben ligger på kvalifiseringsplass (nummer tre), men det er fortsatt jevnt.

Viktig seier
Søndag ble HamKam slått med solide 4-2 på Haugesund Stadion, og dette resultatet var uhyre viktig for at opprykksdrømmen ble holdt i live. To lag ligger nemlig likt med 46 poeng, og dermed blir hver eneste kamp på tampen av sesongen som en finale.

Det var imidlertid gjestene fra Hamar som tok ledelsen ved Håkon Malmström etter bare 11 minutters spill. Men i det 19. minutt utlignet Dag Roar Ørsdal for vertene.

1-1 sto seg til hvilen, men bare åtte minutter etter ta lagene hadde byttet side fikset Eirik Mæland ledelse til Haugesund. Ti minutter senere satte Dag Roar Ørsdal inn sitt andre for dagen, og dermed sto det 3-1. Men Ham Kam ga ikke opp av den grunn.

Et selvmål av Niklas Sandberg skapte ny spenning i matchen drøye ti minutter før slutt, men da Thomas Sørum satte inn 4-2 fire minutter på overtid var poengene sikret.

Kongsvinger vant
Haugesund og Sogndal står alle begge med 46 poeng når fire runder gjenstår. Haugesund ligger imidlertid på foran på grunn av målforskjellen.

Kongsvinger vant 1-0 mot Bryne søndag, overtok dermed andreplassen på tabellen. De har tre poengs forsprang på haugesund og Sogndal.

Se alle søndagens resultater fra 1. divisjon i faktaboksen til høyre.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!