Gå til sidens hovedinnhold

Ni drept av Bagdad-bombe

Ni personer er drept etter at en bilbombe eksploderte utenfor en politistasjon nordøst i Bagdad torsdag morgen.

Fem sivile, tre irakiske politimenn og en selvmordsbomber ble drept i attentatet, opplyser amerikansk militærpoliti ifølge NTB-Reuters-AFP. Eksplosjonen skyldtes en bilbombe.

- Det var definitivt en selvmordsbomber. Vi har funnet angriperens hode. Det hadde blitt sprengt løs fra kroppen. Han hadde skjegg, og kroppen var forkullet, sier politimannen.

Ga gass
Politistasjonen ligger i et sjiamuslimsk område som kalles Sadr city. Et bilvrak ligger blant restene av bygningen som huset politistasjonen.

- Vi sto foran politistasjonen da en bil ga gass og krasjet inn i andre biler. Så kom en stor eksplosjon, sier politimannen Anwar Abdul Rahim til Reuters fra et sykehus i nærheten.

Ventet på lønn
Hundrevis av mennesker sto rundt politistasjonen og ventet på lønn da bilen kom rasende mot dem. Sikkerhetsvakter forsøkte å stoppe bilen og åpnet ild, men attentatmannen klarte å utløse bomben da bilen var 25 meter fra bygningen.

Politiets talsmann, kaptein Basim Mahmoud, forklarer at politistyrken et blitt et terrormål fordi de samarbeider med koalisjonsstyrkene som okkuperer landet.

Flere bomber
I forrige måned ble 14 personer skadet da en bilbombe rammet en bygning tilhørende den amerikansk-støttede politistyrken.

En selvmordsbomber drepte en person da bilen han satt i, eksploderte ved FNs hovedkvarter i Bagdad forrige måned. Et annet alvorlig selvmordsangrep mot FN-bygningen i Bagdad i august tok 22 liv.

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen