Gå til sidens hovedinnhold

Ni drept i Gaza

Minst sju palestinere og to israelske soldater ble drept under de blodigste sammenstøtene på Gazastripen på lang tid, ifølge både palestinske og israelske kilder.

Sju palestinere ble drept og nærmere 30 andre såret under den israelske aksjonen i Rafah sør på Gazastripen natt til tirsdag. Tilstanden for ti av de skadde skal være alvorlig, ifølge sykehuskilder.

Rundt 30 israelske jeeper og pansrede kjøretøyer, støttet av to Apache kamphelikoptre, deltok i operasjonen. Det brøt ut svært intense skuddvekslinger mellom soldatene og militante palestinere.

Øyenvitner opplyser at israelerne skjøt med raketter fra helikoptrene, og at det var grunnen til de høye tapstallene.

En talsmann for den israelske hæren avviser at angrepet var en hevnaksjon for at to israelske soldater ble drept mandag kveld.

Ødelegge tunneler
- Vi er i Rafah for å ødelegge tunneler mellom Gaza og Egypt som blir brukt til å smugle våpen, opplyste talsmannen. Ifølge hæren er 40 slike tunneler oppdaget og ødelagt i år.

Ifølge nyhetsbyrået AFPs oversikt er 3.659 mennesker drept siden det siste palestinske opprøret tok til i september 2000. Tallet inkluderer 2.737 palestinere og 856 israelere.

(NTB-AFP)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?