Gå til sidens hovedinnhold

- Ni elever drept

Gjerningsmannen ligger på sykehus med skuddskader i hodet.

Ni personer skal være bekreftet døde etter skoleskytingnen i Finland tirsdag. Det opplyser politet på en pressekonferanse i ettermidag, melder hbl.fi.

Samtlige skal være elever ved skolen.

Overlege Matti Lehto sier til den finske avisen at det ser ut til å være flere drepte enn skadde, men fremdeles har man ikke full oversikt.

Skolebygningen gjennomsøkes fremdeles på leting etter flere ofre.

Gjerningsmannen overlevde
Gjerningsmannen er sendt til Tammerfors universitetssykehus med skuddskader i hodet. Han skal ha forsøkt å ta sitt eget liv.

Ifølge YLE skal det ha vært tentamen i et av klasserommene på skolen, da gjerningsmannen slo til rundt klokken elleve tirsdag formiddag.

Skjøt rundt seg
Skuddløsningen startet klokken elleve lokal tid og først etter en time og et kvarter var det over.

Ifølge vitner skal en rundt 20 år gammel elev kledd i finlandshette og svarte klær, ha kommet inn på skolens område med en stor bag og begynte å skyte rundt seg.

Les også: Er dette gjerningsmannen?

Det som trolig er gjerningsmannen har lagt ut flere klipp på nettsiden YouTube, der han blant annet øvelsesskyter med en Walther P22. Politiet har bekreftet at det er samme type våpen som ble brukt under dagens tragedie.

Leter etter flere offer
Det begynte også å brenne i skolebygningen, og det drives nå etterslukking på stedet. Det er stor røykutvikling, og røykdykkere leter etter flere offer for skuddene.

Les også: - Flere er drept

Våpenet som ble brukt skal ifølge innsatslederen på stedet ha vært grovkalibret. Sykehuset som har tatt imot ofrene, sier det er mange, både av skadde og drepte.

Politiet mistenker også at det kan være en bombe på skolen, ettersom en vaktmester har varslet at han så gjerningsmannen med en bag. Det er uvisst om den eventuelt er funnet.

Kjenner du noen i Kauhajoki? Ta kontakt med Nettavisen på vaktsjef@nettavisen.no eller telefon 21006010Skal du bort fra pc-en?
Følg utviklingen på mobil.nettavisen.no

Reklame

Siste sjanse i dag: Salg i Nettavisens nettbutikk

Kommentarer til denne saken