Gå til sidens hovedinnhold

Nina (27) er «altfor sexy»

27-åringen ble kastet ut av byrådet.

Irans nye president Hasan Rouhani har varslet en styrking av kvinners rettigheter i landet. Men for 27 år gamle Nina Siakhali Moradi, har det ikke vært noen merkbar endring etter at den nye presidenten ble tatt i ed.

Moradi har nemlig blitt nektet å være byrådsmedlem fordi hun er «altfor sexy».

27-åringen ble valgt til byrådsmedlem i byen Qazvin, som er den gamle hovedstaden i det persiske riket, nord for Teheran.

Hun fikk mer enn 10.000 stemmer under valget i juni, og havnet på 14. plass blant 163 kandidater. Dermed sikret hun seg en plass i byrådet.

Men valget av Moradi ble imidlertid avvist av lokale, religiøse ledere, og Moradi ble fortalt at hun var for sexy til å ta stillingen som byrådsmedlem.

- Vi ønsker oss ikke en catwalkmodell i byrådet, sier en høytstående tjenestemann i Qazvin.

Alltid iført hijab
Moradi har drevet en omfattende valgkamp under slagordet «Unge ideer for en ung framtid». Hun har alltid vært iført hijab på samtlige valgkampplakater, og skal aldri ha spilt på sitt utseende under valgkampen.

Kandidaturet til Moradi hadde blitt undersøkt og godkjent av iranske justis- og etterretningsmyndigheter i forkant av byrådsvalget.

Men de religiøse gruppene i byen har trolig ment at kvinnen har for liberale synspunkter. Så fort hun ble valgt til byrådsmedlem, kom de religiøse lederne med protester og krevde at hun ble diskvalifisert fra valget.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

«Vulgære og antireligiøse»
De religiøse lederne forfattet et brev til guvernøren i Qazvin, og hevdet at valgkampplakatene til Moradi var «vulgære og antireligiøse», noe de mente strider med islamsk lov.

Det førte til at Moradi ble diskvalifisert fordi hun ikke føyet seg etter islamske normer.

Kilder: The Times, Iran Wire

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken