Gå til sidens hovedinnhold

- Nintendos neste konsoll vil få deg til å måpe

Nintendo er forpliktet til å overraske, sier nintendoveteranen Yoshio Sakamoto.

Da Nintendos Wii ble lansert, klarte den gamle spillkjempen både å overraske og overbevise spillere om at gnistrende grafikk og DVD-spiller ikke var verdt de ekstra kronene. Nyskapende spilling, derimot, var essensielt, og Wiis hovedmåte å kontrollere spill på var gjennom bevegelser med en eller to kontrollere.

Nå er endelig Sony og Microsoft på vei til å ta igjen Nintendo med Playstation Move og Kinect. Og som vi skriver i vår test av Move: «Kontrollen beskrives best som en rund og ekstremt presis variant av Wiimoten. Den fanger opp den minste bevegelse. Ikke engang Nintendos Wii Motion Plus har noe å stille opp med.».

Så hva nå, Nintendo? Både PS3 og Xbox 360 er HD-maskiner, og i løpet av året ruller dessuten Sony ut sin satsning på 3D.

- Forpliktet til å overraske

Kanskje ikke helt overraskende begynner Nintendo nå så vidt å snakke om sin neste konsoll. Og skal vi tro produsenten selv, kommer Nintendo nok en gang til å overraske spillerne.

- Hos Nintendo er vi alltid forpliktet til å overraske brukerne med en ny konsoll. Vi har aldri gjort det andre har gjort. Vi foretrekker å skape noe nytt som fanger oppmerksomhet, og jeg tror det vil fortsette denne gangen også. Den nye Nintendo-maskinen vil ganske sikkert få dere alle til å måpe, sier Yoshio Sakamoto i et intervju med den spanske nettsiden 3D Juegos.

Sakamoto ble rekruttert til Nintendo i 1982 av Shigeru Miyamoto, og er en av hovedmennene bak «Metroid»-serien. Han har jobbet med utallige spill, deriblant «Donkey Kong» og «Kid Icarus».

Anmeldelse: «Metroid: Other M»

Ny Nintendo vil støtte HD

Nintendos toppsjef Satoru Iwata forteller i et intervju med Venture Beat at det viktig å ha maskinvare som gjør det mulig å overraske spillerne. En ny konsoll vil komme når Nintendo får krav fra utviklerne om ny maskinvare som kan levere denne overraskelsen.

HD synes dessuten å være et krav som blir tilfredsstilt.

- En ny konsoll vil sannsynligvis støtte HD fordi det nå er vanlig over hele verden. Det ville være en naturlig ting å legge til, sier Iwata til nettsiden.

En ny Nintendo vil ifølge Iwata ikke dukke opp med det første.

- Når det gjelder timingen, kan det være tre år, fem år eller åtte år fra nå, sier nintendosjefen.

Med fallende salgstall og Sony og Microsoft som puster Nintendo i nakken, er det likevel mer sannsynlig med en ny konsoll innen tre år fremfor åtte år.

Kommentarer til denne saken