Gå til sidens hovedinnhold

- Nødt til å ha Iversen og Prica i form

Ennå er ikke Rosenborg gode nok for Champions League, erkjenner Nils Arne Eggen.

AIK - ROSENBORG 0-1:

STOCKHOLM (Nettavisen): Rosenborg leder serien uten å ha tapt og er klare for kvartfinale i cupen.

Med onsdagens 1-0-seier over AIK på Råsunda i Stockholm tok klubben også et langt steg mot sin tolvte deltagelse i Champions League-gruppespillet.

Man skulle tro det meste var fryd og gammen for trener Nils Arne Eggen, men etter seieren i Stockholm sendte han ut en aldri så liten bekymringsmelding.

- Det er ikke bare å kvalifisere seg til Champions League. Når man har gjort det, må man dessverre spille der også, poengterer Eggen, som ikke legger skjul på spillet Rosenborg presterte mot AIK ikke vil holde mot bedre motstand.

- Ikke bra
- Akkurat nå befinner vi oss på dette nivået, sier han – og viser med høyrehånden.

- Men hvis vi skal spille i Champions League må vi heve oss hit, fortsetter han, og holder den venstre hånden noen tommer over den høyre.

Rett nok var Rosenborg et lite hakk bedre enn AIK i det meste på Råsunda. Men de norske serielederne klarte aldri å spille ut de svenske fjorårsmestrene, som nå sliter helt i bunnen av Allsvenskan.

- Resultatet var bra. Men prestasjonen totalt sett var ikke bra, selv om det i perioder var veldig bra, oppsummerer Eggen.

- Det er en del valg i avslutningsfasen vi er nødt til å bli bedre på, fastslår han, og plasserer hovedproblemet innenfor 16-meteren.

Spissene ikke på høyden
Der skal normalt Rade Prica og Steffen Iversen være de mest ruvende skikkelsene. I øyeblikket er begge et godt stykke unna å ruve så mye som de kan gjøre, og heller ikke det legger Eggen skjul på.

- Ingen av dem er på sitt beste nivå for tiden. Og det er ingen tvil om at det er nøkkelspillere som må heve seg hvis vi skal kunne hevde oss i Champions League. De har iboende ferdigheter som vi vet er der, og vi er nødt til å ha dem i toppform, sier Eggen, som oppfatter at begge i øyeblikket mangler løpskraft, noe som igjen påvirker andre faser av spillet og valgene de gjør med og uten ball.

- Og det er jo ikke så rart, for begge har vært skadet. Det har vært mye restitusjon og lite trening. Sånn sett kan vi si at tiden jobber for oss, poengterer han.

Mot AIK onsdag var det lett å skjønne hvorfor Eggen gir full tillit på topp til Morten Moldskred, selv om han sto uten uttelling i Tippeligaen helt til Stabæk-kampen sist søndag.

Moldskred tok støyten
Fra tribuneplass kunne man få inntrykk av at Moldskred løp like mye som Iversen og Prica til sammen. Når Rosenborg hadde ballen, var Moldskred konstant på jakt etter bakrom, og samtidig var han den som tok førsteforsvarerjobben mest på alvor de gangene Rosenborg ble brutt – noe de ganske ofte ble, av grunner Nils Arne Eggen oppsummerer slik:

- Det er mye slurv og det gjøres tullefeil. Det var litt som mot Stabæk sist, jeg tror spillerne føler det går litt for lett

Allerede i natt landet Rosenborg-spillerne i Trondheim, og torsdag fortsetter Nils Arne Eggens arbeid med å bygge et lag som kan bite fra seg også i et europeisk gruppespill.

Slår Rosenborg AIK over to kamper, er de altså inne i Europa League – og har fortsatt muligheter til å kvalifisere seg for Champions League.

Skulle det mot formodning bli tap, går trønderne inn i playoff til Europa League.

PS. Ifølge den offisielle kampstatistikken var det ingen av lagene som hadde en eneste avslutning på mål i andre omgang. AIK hadde derimot sju skudd utenfor, og vant totalt skuddstatistikken 10-8. Ballinnehaven var 57-43 i favør Rosenborg.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken