BEAVER CREEK / OSLO (Nettavisen): De norske jentene var i utgangspunktet ikke blant de største favorittene under storslalåm i VM torsdag, men Nina Løseth imponerte i første omgang. Hun kjørte ned til en råsterk sjetteplass i Vail.

- Dette er noe av det beste jeg har sett av Nina. Hun ligger tett på pallen. Nå er det bare å glede seg til neste omgang, sier NRKs Kjetil André Aamodt.

- Nå må hun skape mer fart og bare gå for det. Hun kan gå for medalje. Hun må bare slappe av og kjøre godt på ski, sier eksperten videre.

- Helt normalt
Løseth var også selv fornøyd med innsatsen. Nå lover hun å være offensiv i andre omgang

- Helt klart. Jeg kan ikke være noe annet, da blir man banket. Tiden går fort om du ikke er offensiv, sier Løseth til Nettavisen.

- Pallen er innen rekkevidde nå?

- Ja, det er klart, men det er ikke der fokuset mitt ligger nå. Det blir feil fokus, sier hun videre.

- Jeg har kjent meg sterk på trening og det er tøft at jeg klarte å holde planen og gripe muligheten. Det er lett å la godfølelsen ta overhånd. Jeg gjorde en god, normal omgang, men ikke noe ekstra. Jeg gjorde ingen store feil, men har mer å gå på. Jeg bør komme meg bedre i gang ut fra start og jeg må være litt frekkere nederst i bakken, sier Løseth.

Løseth ligger ett sekund og 40 hundredeler bak lederen.

Ragnhild Mowinckel, som har levert bra i storslalåm denne sesongen, var imidlertid ikke like heldig og hadde en skuffende dag på jobben.

Mowinckel lå som nummer 22 etter at 40 løpere hadde kjørt.

- Det er kjipt
Da hun møtte pressen var hun svært skuffet.

- Jeg tror ikke jeg greier å ha store forhåpninger til meg selv. Jeg må slippe dem ned og heller bli positivt overrasket, sier Mowinckel til Nettavisen.

- Har jeg høye forventninger, klarer jeg ikke å håndtere dem, sier hun.

Hun forteller at hun ikke klarte å slippe seg helt løs.

- Det var kjipt. Det var ikke dette jeg hadde sett for meg. Jeg greier ikke slippe meg løs. Her kan du ikke nøle et sekund, men i overgangene stopper det helt opp for meg. Det blir du straffet for her, sier alpinjenta.

- Nå har jeg ingenting å tape i andre omgang. Jeg samler ikke på 25.-plasser, eller hva det nå blir. Jeg må bare gi alt, går det på halv tolv, får det gå på halv tolv, men jeg må gi full gass i andre omgang, sier Mowinckel til pressen.

Østerriksk i tet
Det er Anna Fenninger fra Østerrike som leder etter første omgang. Hun kjørte fort og er et snaut sekund foran landskvinnen Michaela Kirchgasser.

Jessica Lindell-Vikarby er nummer tre etter halvkjørt løp.

Andre omgang i Vail starter 22.15.