Gå til sidens hovedinnhold

- Noen må betale for budsjettforliket

- Egentlig har vi ikke fått vite noe som helst, understreker Øystein Djupedahl (SV) etter at budsjettforliket ble annonsert. Hvem skal betale for kuttene? er hans spørsmål.

Medlem av finanskomiteen, Øystein Djupedal, er ikke imponert over de foreløpige resultatene av budsjettforliket .

- Uredelig

- Det ser jo fint ut. Men dette er beløp som skal dekkes inn. Egentlig har vi ikke fått vite noe som helst, påpeker Djupedal.

Selv er han mest overrasket over viljen mellom regjeringspartiene og Ap til å bli enige.

- Det er klart man kan kutte 4,5 -5 milliarder kroner av et statsbudsjett, men mange vil få en overraskelse når kuttene blir offentligjort, sier Djupedal til TV 2s reporter.

- Skjønn forening

Også finanskomiteens leder og Frps nestleder Siv Jensen påpeker at det ikke er klart hvor kuttene i budsjette kommer - ennå.

For øvrig reagerer ikke Jensen med forbløffelse på at fem milliarder kroner skal omdirigeres. Hun mer opptatt av den tverrpolitiske omfavnelsen.

- Det var altså ikke mer enn fem milliarder som skilte dem ad, konstaterer Jensen.

- Jeg merker meg at det var ikke mer som skulle til for at Høyre og Ap ble to sider av samme sak, de er rørende enige, legger hun til.

På spørsmål om hvordan forliket forandrer Frps forhold til regjeringen, svarer Jensen at hennes parti ikke føler noe ansvar for regjeringen overhodet.

- Men vi tar til etterretning at Frp nå er det eneste partiet som ønsker lavere skatter og avgifter, etter at Høyre har gitt dette opp.

- Vi registerere også det som nå skjer, nemlig en skjønn harmoni mellom regjeringspartien og Ap, sier Jensen.

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre