Gå til sidens hovedinnhold

- Noen må fengsles for dette

En stor kriminell handling, kaller Kurt Oddekalv slamdumpingen i Oslofjorden.

- Dette er så ille at noen bør gå i fengsel. For her er det begått en stor miljøkriminell handling, raser leder i Norges Miljøvernforbund, Kurt Oddekalv til TV 2 Nyhetene.

Da Norges miljøvernforbund aksjonerte mot slamdumpingen i oslofjorden tok Kurt Oddekalv prøver av vannet. Og tirsdag kom de oppsiktsvekkende resultatene.

Risiko
Prøvene viser store mengder tungmetall og kreftframkallende stoff fra slamdumpinga i indre Oslofjord. Analysene viser fra 50 til 300 ganger mer gift enn det som er SFTs tiltaksgrense, melder TV 2 Nyhetene.

Prøvene fra Miljøvernforbundet er analysert ved laboratorium, og sammenlignet opp mot Statens forurensingstilsyn sine egne grenseverdier.

Det kreftfremkallende stoffet Benzo pyreen er fire ganger så høyt som grenseverdien for menneskelig risiko.

Også tungmetallet kobber er over dobbelt så høyt som grensen for økologisk risiko.

- Stopp nå
- Det er opptak av disse giftene kontinuerlig. Det fiskes i Oslofjorden og fisken selges på bryggen i Oslo og den gir folk kreft, rett og slett, hevder Oddekalv.

Slamdumpingen i indre Oslofjord har foregått siden februar og er godkjent av Statens forurensningstilsyn.

Nesodden kommunes befolkning som eier store deler av området sa i går nei til dumpingen og Norges miljøvernforbund mener funnet av giftstoffer nå bør føre til en stans i dumpingen.

- Miljøvernministeren må komme ut av hiet sitt og stoppe dette nå, sier Oddekalv til TV 2 Nyhetene.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller